Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

"Το αεροπλάνο της Malaysia Airlines δεν έπεσε στον ωκεανό!"

"Το αεροπλάνο της Malaysia Airlines δεν έπεσε στον ωκεανό!"Η λύση του μυστηρίου για την τύχη του Boeing της Malaysia Airlines, που εξαφανίστηκε στις 8 Μαρτίου με 293 επιβάτες, κρύβεται στα σύννεφα; Αυτό πιστεύει Αυστραλός ειδικός!




Ο υδρομετεωρολόγος Aron Gingis θεωρεί ότι οι αλλαγές στο μοτίβο των συννεφων μπορεί να δώσει απαντήσεις στο γρίφο του που βρίσκεται το εξαφανισμένο Boeing της Malaysia Airlines, που άγνωστο πως και γιατί εξαφανίστηκε από τα ραντάρ τα ξημερώματα της 8ης Μαρτίου, μια ώρα αφού είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο.

Ο Αυστραλός επιστήμονας δηλώνει πως αν εξεταστούν οι δορυφορικές εικόνες μπορεί κανείς να καταλάβει που βρίσκεται το αεροπλάνο – φάντασμα αφού τα σύννεφα αλλάζουν από τα ίχνη συμπίεσης των αεροπλάνων.

Η άποψη του Αυστραλού επιστήμονα πως το αεροσκάφος της Malaysia Airlines μπορεί να μην έχει συντριβεί στον Ινδικό Ωκεανό έρχεται την ώρα που η εταιρία Inmarsat, που παρείχε στις αρχές τις εικόνες από τους δορυφόρους, άφησε να εννοηθεί πως μπορεί να υπάρχει... αμφιβολία για το που βρίσκεται η πτήση MH370!

O Gingis απευθύνθηκε στις μαλαισιανές αρχές με επιστολή του τον περασμένο Απρίλιο και ενημέρωσε πως υπάρχουν ρεαλιστικές πιθανότητες να ακολουθήσουν το "μονοπάτι" της πτήσης MH370 και να ακολουθήσουν την κατεύθυνσή της ώστε, πιθανότατα να εντοπίσουν το σημείο όπου προσγειώθηκε ή συνετρίβη!

«Είμαι βέβαιος ότι θα μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε την ειδικότητά μας για να αναγνωρίσουμε το από που πέρασε η πτήση και να κατευθύνουμε τις ερευνητικές αρχές και τους διασώστες στο να σώσουν ή να ανακτήσουν τους επιβάτες της», ανέφερε στην επιστολή του.

Ωστόσο η Μαλαισία του απάντησε «ευχαριστούμε, δεν θα πάρουμε» οπότε στράφηκε κι εκείνος στις αρχές της Αυστραλίας!

Όμως η αυστραλιανή αρχή για την ασφάλεια των Μεταφορών ζήτησε από τον Gingis να απαντήσει σε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την τεχνική του, αλλά εκείνος δεν θέλησε να το κάνει από το φόβο μήπως θέσει σε κίνδυνο τα εμπορικά του συμφέροντα!

Έτσι, η νέα αναζήτηση της πτήσης MH370 τελείωσε... πριν καν αρχίσει.

Και όλα αυτά την ώρα που η βρετανική εταιρία Inmarsat αφήνει ερωτήματα για την τύχη της μοιραίας πτήσης, ακόμη και για το ενδεχόμενο να έχει συντριβεί στον ωκεανό!

Όπως αναφέρεται στο Journal of  Navigation, «ενώ θεωρούνταν πως η πτήση MH370 άλλαξε πορεία και ταξίδεψε σε πιο νότια κατεύθυνση μέχρι που έμεινε από καύσιμα sτον νότιο Ινδικό Ωκεανό, δυτικά της Αυστραλίας» τώρα τονίζεται ότι «τα λάθη στις συχνότητες μπορεί να είναι τέτοια που παραμένει αβέβαιη η τελική τοποθεσία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου