Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

Τι μπορεί να πάθει μία γυναίκα αν φορά για 3 χρόνια ψηλοτάκουνα παπούτσια

12Μερικές δεν έχουν άλλη επιλογή. Ο χώρος εργασίας τους απαιτεί προσεγμένη ενδυμασία και βέβαια ψηλοτάκουνα παπούτσια. Μέσα σε τρία χρόνια όμως, μία γυναίκα μπορεί να καταστρέψει τα πόδια της.






Επιστήμονες που εξέτασαν τις συνέπειες των παπουτσιών στις γυναίκες που φορούν συχνά ψηλοτάκουνα κατέληξαν ότι αυτή η συνήθεια σε βάθος τριών χρόνων προκαλεί μυική ανισορροπία στο πόδι. Μάλιστα, διαπίστωσαν ότι παρότι αρχικά ενδυναμώνουν σημαντικούς μύες γύρω από τον αστράγαλο, μετά από τρία χρόνια αυξάνεται ο κίνδυνος διαστρεμμάτων.


«Οι γυναίκες αγνοούν σε τι έκταση μπορεί να αποδυναμώνουν τη δυναμική ισορροπία τους«, τονίζει ο Δρ. Yong-Seok Jee του Hanseo University στη Νότια Κορέα, που έκανε τη συγκεκριμένη έρευνα. Σε μία τριετία συχνής χρήσης ψηλοτάκουνων, προσθέτει, αυξάνεται ο κίνδυνος για ατυχήματα, όπως πτώσεις και σοβαρά διαστρέμματα.

Αυτό αφορά γυναίκες που φορούν παπούτσια με τακούνι ύψους 10 εκ. τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα. Η παραμόρφωση του ποδιού, οι πόνοι στη μέση και ο κακός τρόπος περπατήματος επίσης είναι ανάμεσα στις βλαβερές συνέπειες.

Γι” αυτό, τονίζει ο Δρ Yong-Seok Jee, οι γυναίκες πρέπει να κάνουν όσο πιο συχνά μπορούν ειδικές ασκήσεις. Ανάμεσα σε αυτές που προτείνει, είναι να περπατούν βασιζόμενες στο πίσω μέρος της πατούσας, με τα δάχτυλα ανασηκωμένα, ή να κάθονται και να ανασηκώνουν τα δάχτυλα αρκετές φορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου