Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Δέκα γυναίκες που έχουν γεννήσει ολόκληρους στρατούς

Αριθμοί παιδιών που προκαλούν ίλιγγο και δίνουν άλλο νόημα στην έννοια πολύτεκνος, καθώς ξεπερνούν κατά πολύ τα σημερινά στάνταρ. Ποιες γυναίκες έσπασαν κάθε ρεκόρ (Pics)


Στο μακρύ παρελθόν ο ρόλος και το καθήκον των γυναικών ήταν να διαιωνίσουν το είδος και να συνεχίσουν το όνομα της οικογένειας. Παρόλα αυτά φαίνεται πως οι παρακάτω περιπτώσεις γυναικών υπερέβαλαν "λίγο" γιατί φρόντισαν να φέρουν στον κόσμο τόσα παιδιά, όσοι και οι κάτοικοι ενός μικρού χωριού.
10. Κυρία Harrison - 35 παιδιά
 
Παρόλο που είναι δύσκολο να βρούμε πολλές πληροφορίες για τη Harrison, γνωρίζουμε πως έζησε στο Λονδίνο και έχει μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες. Η ίδια παντρεύτηκε σε μικρή ηλικία και άρχισε από νωρίς να τεκνοποιεί με αποτέλεσμα να καταφέρει να γεννήσει 35 παιδιά, μια ολόκληρη γειτονιά του Λονδίνου του 1736.
Το εκπληκτικό είναι πως κατάφερε να επιβιώσει από 35 γέννες, την ώρα που άλλες γυναίκες της εποχής της έχαναν τη ζωή τους στην πρώτη γέννα. Επίσης απορίας άξιον είναι πως κατάφερε να αναθρέψει και τα 35 παιδιά της.
9. Elizabeth Greenhill - 39 παιδιά
 
Πρόκειται για τη μητέρα του ιστορικού γιατρού και χειρούργου Thomas Greenhill, που έφερε στον κόσμο 39 παιδιά, με τελευταίο τον διάσημο επιστήμονα. Η μητέρα του είχε καταφέρει έναν πραγματικό άθλο να γεννήσει 38 φορές, καθώς δυο από τα παιδιά ήταν δίδυμα.
8. Alice Hooks - 41 παιδιά
 
Η  Alice Hooks έζησε στη βόρεια Ουαλία και γέννησε 41 παιδιά. Οι πληροφορίες για τη ζωή της είναι περιορισμένες, καθώς την εποχή που ζούσε ήταν συνηθισμένο οι γυναίκες να γεννούν πολλά παιδιά, με αποτέλεσμα τα 41 να είναι πολλά, αλλά να μην προκαλούν έκπληξη.
7. Elizabeth Mott - 42 παιδιά
 
Η Elizabeth Mott έζησε στην Αγγλία και το 1676 παντρεύτηκε τον John Mott και ξεκίνησαν τη δική του πολυμελή οικογένεια, φέρνοντας στον κόσμο 42 παιδιά.
6. Maddalena Granata- 52 παιδιά
 
Η Maddalena Granata είναι μια γυναίκα που γεννήθηκε το 1839 στη Nocera της Ιταλίας, αποτέλεσε μύθο για την περιοχή της, καθώς έφερε στον κόσμο 52 παιδιά. Παρόλα αυτά δεν είναι γνωστό αν όλα τα παιδιά της κατάφεραν να επιβιώσουν.
5. Barbara Stratzmann - 53 παιδιά
 
Η Barbara Stratzmann γεννήθηκε το 1448 στο Bönnigheim της Γερμανίας και φέρεται να είχε γεννήσει 53 παιδιά. Η ίδια μέχρι την ηλικία των 50 ετών είχε γεννήσει συνολικά 29 φορές, είχε γεννήσει πολλές φορές δίδυμα, τρίδυμα, τετράδυμα και μια φορά επτάδυμα. Η υπόθεση της καταγράφεται ως μια από τις πιο παράξενες στη γιατρική και τη γενετική.
4. Leontina Albina - 55 παιδιά
 
Η Leontina Albina γεννήθηκε το 1926 στη Χιλή και έφερε στον κόσμο 55 παιδιά, μάλιστα φέρεται να κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες γεννήσεις στον κόσμο. Άλλες αναφορές κάνουν λόγω για 64 παιδιά, ωστόσο από αυτά μόνο τα 55 είναι επίσημα δηλωμένα με αποτέλεσμα να αμφισβητείται αυτός ο ισχυρισμός.
3. Κυρία Kirillov - 57 παιδιά
 
Η Kirillov ζούσε στο χωριό Vvedensky της Ρωσίας και φέρεται να γέννησε 57 παιδιά. Η ίδια γέννησε 27 φορές και κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ με τα περισσότερα δίδυμα, καθώς έφερε στον κόσμο 10 ζεύγη διδύμων, γέννησε 7 φορές τρίδυμα . Επειδή υπάρχουν λίγες πληροφορίες για την υπόθεση πολλοί ισχυρίζονται πως πρόκειται για υπερβολή και για τοπικούς μύθους, ωστόσο έγγραφα από δικαστική υπόθεση του 1755 αποδεικνύουν πως όντως η οικογένεια είχε 57 παιδιά.
2. Rosa Gravata - 62 παιδιά
 
Ακόμη μια ιταλική υπόθεση, μόνο που αυτή τη φορά η πολύτεκνη μητέρα λεγόταν Gravata. Η συγκεκριμένη γυναίκα καταγόταν από το Παλέρμο και είχε φέρει στον κόσμο 62 παιδιά. Το όνομά της ήταν Rosa Gravata και απασχόλησε τος ιταλικές εφημερίδες τον Οκτώβριο του 1923 όταν είχε πια υποδεχτεί και το 62ο παιδί της.
1. Κυρία Vassilyev - 69 παιδιά
 
Η Vassilyev κατέχει το παγκόσμιο ρεκόρ της πολύτεκνης μητέρας και της γυναίκας που έφερε στον κόσμο τα περισσότερα παιδιά.  Η ίδια έζησε τον 18ο αιώνα στην περιοχή  Shuya της Ρωσίας και έδωσε ζωή σε 69 παιδιά. Η διαδικασία για να φέρει στον κόσμο τα 69 παιδιά της διήρκεσε περίπου 40 χρόνια, από το 1725 έως το 1765, ενώ μόνο από το δυο παιδιά της δεν κατάφεραν να επιβιώσουν.
(Πηγή: TheRichest)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου