Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Ήρθαν τα «έξυπνα» προφυλακτικά που ανιχνεύουν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα!

Ήρθαν τα «έξυπνα» προφυλακτικά που ανιχνεύουν τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα!Τρεις έφηβοι μαθητές δημιούργησαν προφυλακτικά που έχουν την ικανότητα να ανακαλύψουν τις επικίνδυνες ασθένειες που μεταδίδονται με το σεξ - Δείτε πώς λειτουργούν.


Στην εποχή μας, όχι μόνο το AIDS, αλλά και πολλά άλλα νοσήματα, που μεταδίδονται μέσω της σεξουαλικής πράξης, έχουν μετατρέψει εν μέρει το σεξ από μια πηγή απόλαυσης και χαράς, σε «πονοκέφαλο», αν σκεφτεί κανείς πόσες ασθένειες θα μπορούσε να κολλήσει από τον σύντροφό του.





Τρεις μαθητές από την Ακαδημία «Ισαάκ Νεύτων» στο Λονδίνο, παρά το νεαρό της ηλικίας τους, αφού είναι από 14 μέχρι 16 ετών, κατόρθωσαν να κατασκευάσουν τα «έξυπνα» προφυλακτικά, που αλλάζουν χρώμα και λάμπουν, όταν ανιχνεύσουν ένα σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Τα προφυλακτικά που φέρουν την ονομασία S.T.EYE (sexually transmitted infection), διαθέτουν ενσωματωμένο έναν δείκτη, που κάνει το προφυλακτικό να αλλάζει χρώμα και να λάμπει, ανάλογα με το νόσημα που εντοπίζει κατά την διάρκεια της σεξουαλικής συνεύρεσης.

Για παράδειγμα, το πράσινο χρώμα σημαίνει χλαμύδια, το κίτρινο έρπη, το μοβ κονδυλώματα και το μπλε σύφιλη.

Οι τρεις μαθητές, Muaz Nawaz, Daanyaal Ali και Chirag Shah, συμμετείχαν στον διαγωνισμό Teen Tech Awards, ένα θεσμό στη Βρετανία, ο οποίος ενθαρρύνει τους εφήβους να διακριθούν σε τομείς, όπως είναι η επιστήμη, η μηχανική και η τεχνολογία.



Ο Daanyaal Ali δήλωσε για την κατασκευή των προφυλακτικών, ότι επιτέλους οι άνθρωποι θα χαλαρώσουν και θα μπορούν στην ησυχία του σπιτιού τους να διαπιστώσουν, αν διατρέχουν κάποιον κίνδυνο από σεξουαλικά μεταδιδόμενο νόσημα. Οι δηλώσεις του νεαρού έχουν ιδιαίτερη αξία, αν σκεφτεί κανείς ότι είναι μόνο 14 ετών!

Οι τρεις μαθητές βραβεύτηκαν για την δημιουργία τους με το ποσόν των 1.400 ευρώ και αναμένεται να επισκεφθούν το παλάτι του Μπάκιγχαμ. Ο βρετανικός Τύπος δεν διευκρινίζει, αν οι νεαροί μαθητές θα παρουσιάσουν την εφεύρεσή τους και μπροστά στην βασίλισσα.

Τα «έξυπνα» προφυλακτικά βρίσκονται στο στάδιο του σχεδιασμού και προς το παρόν, δεν έχουν κυκλοφορήσει στην αγορά.

Πάντως, η είδηση από μόνη της γεννά μια εύλογη απορία. Τι θα συμβεί στο ζευγάρι εκείνο που το «έξυπνο» προφυλακτικό θα αλλάξει χρώμα κατά την διάρκεια του σεξ; Ο καθένας ας αφήσει ελεύθερη την φαντασία του..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου