Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Λευκός Οίκος: «Η Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της στο ΔΝΤ»

Λευκός Οίκος: «Η Ελλάδα να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της στο ΔΝΤ»Σχετικά με την πληροφορία για την μη καταβολή της δόσης του ΔΝΤ - Προς το συμφέρον όλων η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.


Για το ελληνικό ζήτημα, μεταξύ άλλων, πραγματοποίησε δηλώσεις ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζος Έρνεστ, ο οποίος τόνισε ότι η κρίση στην Ελλάδα δεν αποτελεί σημαντικό και άμεσο κίνδυνο για την αμερικανική οικονομία.


Πρόσθεσε, μάλιστα, πως η αμερικανική έκθεση στην ελληνική οικονομία είναι μικρή. Την ίδια ώρα και σχετικά με την πληροφορία για την μη καταβολή της δόσης στο ΔΝΤ, ο Έρνεστ δήλωσε: «Οι ΗΠΑ πιστεύουν πως η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τις δεσμεύσεις της».

Παράλληλα, πρόσθεσε πως ο Λευκός Οίκος καλεί την Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη και συμπλήρωσε ότι οι πλευρές που διαπραγματεύονται για το χρέος της Ελλάδας πρέπει να αναπτύξουν ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων και χρηματοδότησης που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να έχει ένα βιώσιμο πλάνο χρέους χωρίς να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη.

Την ίδια στιγμή, ο Έρνεστ επέστησε την προσοχή για τις «έντονες δηλώσεις» από τους Έλληνες επικεφαλής και άλλες χώρες της Ευρωζώνης για την Ελλάδα, ενώ είπε ότι η παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη είναι προς το συμφέρον όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

Σχετικά με το δημοψήφισμα, σχολίασε μόνο ότι πρόκειται για δημοκρατική διαδικασία που θα αποφασιστεί από τους Έλληνες, αλλά επισήμανε πως είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ και της Ευρώπης να παραμείνουν στενά συνδεδεμένες, ισχυρές και λειτουργικές οι χώρες.


protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου