Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Χάος στην Τιφλίδα: Άγρια ζώα ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης

Σκηνικό από ταινία τρόμου θύμιζαν το βράδυ της Κυριακής οι δρόμοι της γεωργιανής πρωτεύουσας, καθώς οι φονικές πλημμύρες κατέστρεψαν τον ζωολογικό κήπο με αποτέλεσμα να απελευθερωθούν λιοντάρια, αρκούδες, κροκόδειλοι και ιπποπόταμοι (pics)



Φονικές πλημμύρες έπληξαν τη πρωτεύουσα της Γεωργίας το βράδυ της Κυριακής, κοστίζοντας τη ζωή σε τουλάχιστον 12 ανθρώπους.
 
Ο ποταμός Vere υπερχείλισε και μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο που παρέσυρε αυτοκίνητα και κατέστρεψε υποδομές, μεταξύ των οποίων και ο ζωολογικός κήπος της πόλης.
Κάπως έτσι δεκάδες ξεχύθηκαν ελεύθερα στην πόλη δεκάδες άγρια ζώα όπως λιοντάρια, τίγρεις, αρκούδες, λύκοι και κροκόδειλοι οι οποίοι κολυμπούσαν στους δρόμους που είχαν μετατραπεί σε ποτάμια.
 
Οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους μέχρι να εντοπιστούν και να περιοριστούν όλα τα άγρια ζώα.
Τρεις από τους φύλακες του ζωολογικού κήπου είναι μεταξύ των νεκρών, αλλά ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο αν ο θάνατός τους συνδέεται με τα άγρια ζώα.
 
Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί πυροβόλησαν και σκότωσαν λύκους οι οποίοι κινούνταν σε αγέλη κοντά σε ένα νοσοκομείο ενώ νωρίτερα στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για έναν ιπποπόταμο ο οποίος τριγυρνούσε στην πόλη.
Οι υπεύθυνοι του ζωολογικού κήπου κατάφεραν με βέλη να ναρκώσουν το ζώο και να το μεταφέρουν πίσω στις εγκαταστάσεις.
"Περίπου 20 λύκοι, οκτώ λιοντάρια, λευκές τίγρεις, τσακάλια, ιαγουάροι σκοτώθηκαν από τις ειδικές δυνάμεις ή αγνοούνται. Μόνο τρεις από τους 17 πιγκουίνους μας κατέστη δυνατό να διασωθούν", δήλωσε η εκπρόσωπος του ζωολογικού κήπου.      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου