Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Κάτω Πύργος Τηλλυρίας: Ο ... χαμένος Παράδεισος της Κύπρου!

Είναι το μοναδικό χωριό της Κύπρου στις ελεύθερες περιοχές που συνδυάζει βουνό και θάλασσα και η παράδοση έρχεται να δέσει με τα στοιχεία του σήμερα. Αυτό είναι το κράμα που αποτελεί ένα χαμένο παράδεισο, το Κάτω Πύργο Τηλλυρίας.




Ο Κάτω Πύργος Τηλλυρίας είναι χτισμένος στους βόρειους πρόποδες της οροσειράς της οροσειράς του Τρόοδους, κατά μήκος μιας απαράμιλλης κρυστάλλινης παραλίας. 

Μπορεί να απουσιάζουν τα γραφικά πέτρινα δρομάκια που συναντάει κανένας στα παραδοσιακά χωριά της Κύπρου, όμως η παράδοση είναι βαθειά ριζωμένη στις ψυχές των κατοίκων του Πύργου. Κάτοικοι αυθεντικοί, όπου οι ρυτίδες στα πρόσωπα των ηλικιωμένων αντιπροσωπεύουν τους κόπους μια ζωής από τη μια και από την άλλη τα σπινθηροβόλα βλέμματα των νεότερων γενιών δείχνουν ότι δεν έχουν αποβλακωθεί από όλα εκείνα τα στοιχεία που αποχαυνώνουν τους κατοίκους των πόλεων.

Είναι σαν ο ίδιος ο Θεός να έχει ευλογήσει τούτο τον άγιο τόπο με κρυστάλλινες παραλίες και έδωσε την πιο όμορφη πρασινάδα του, απλόχερα στη φύση, που θαρρείς σαν να βγήκε από τα πράσινα μάτια κάποιας ξεχασμένης πριγκίπισσας κλεισμένης σε ένα Πύργο, μακριά από την κοινωνική αναλγησία και όλα εκείνα τα στοιχεία που σαπίζουν το σύγχρονο τρόπο ζωής.


Το μεσαιωνικό παρατηρητήριο που δεσπόζει σε μια βουνοπλαγιά του χωριού σε παραπέμπει σε άλλες εποχές όπου οι Κουρσάροι έκαναν αποβάσεις από την Θάλασσα για να λεηλατήσουν ορατές και αόρατες περιουσίες, μα πάντα μια άγνωστη δύναμη τους απέτρεπε να το κάνουν. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε όπου ο Πύργος δεν έπεσε στα χέρια των Τούρκων εισβολέων το 1974. Η κάθε σπιθαμή γής είναι ποτισμένη με αίμα όλων Εκείνων που πολέμησαν με νύχια και με δόντια για να παραμέινει αυτό το υπέροχο μέρος αμόλυντο και παρθένο...

Αυτός λοιπόν είναι ο χαμένος παράδεισος...Ένας παράδεισος που σας καλεί να τον επισκεφθείτε.
(Διαβάστε: Διακοπές στο Κάτω Πύργο Τηλλυρίας)



Εικόνες από τον Κάτω Πύργο:



Ηλιοβασίλεμα στο Κάτω Πύργο που θα ζήλευε ακόμα και η Σαντορίνη







Παραλία Ωμέγα στο Κάτω Πύργο

Βίντεο για το Κάτω Πύργο :




Διαβάστε επίσης:

Διακοπές στο Κάτω Πύργο Τηλλυρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου