Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Κύπρος: Το ΑΠΟΕΛ διέσυρε την ΑΕΛ με 6-0

Το ΑΠΟΕΛ έκανε... ότι ήθελε απέναντι σε μια τραγική ΑΕΛ και έφτασε σε άλλη μια άνετη νίκη, με 6-0. Ο Εφραίμ πέτυχε τα πρώτα δυο γκολ, ο Καβενάγκι το τρίτο, το τέταρτο και το τελευταίο και ο Αρτυματάς το πέμπτο, ενώ ο Ντε Βινσέντι είχε δοκάρι. Έτσι το γαλαζοκίτρινο... πυροβόλο ανέβηκε στα 29 τέρματα ενεργητικό, σε εφτά αγωνιστικές.



Τρία σουτ-γκολ και ένα δοκάρι
Ιδανικότερο ημίχρονο δεν θα μπορούσε να είχε το ΑΠΟΕΛ που απέναντι σε μια ΑΕΛ που έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, έφτασε γρήγορα σε σκορ... τριπόντου. Το παιχνίδι είχε φάσεις από το ξεκίνημα αφού μόλις στο 1ο λεπτό ο Αντράντε με κεφαλιά "δοκίμασε" τον Βάτερμαν όμως ο Ολλανδός ήταν έτοιμος, ενώ στο 5' ο Σαρντινέρο μπήκε απειλητικά στην περιοχή, με τον Αμορίν να τον προλαβαίνει με σωτήριο τάκλιν. Ένα λεπτό αργότερα ήταν η σειρά του ΑΠΟΕΛ, με τον Ντε Βινσέντι να κάνει κοντινό πλασέ και τη μπάλα να φεύγει μόλις έξω.
Από τον ρυθμό του παιχνιδιού και την... όρεξη των δυο ομάδων φαινόταν πως το γκολ δεν θα αργούσε και έτσι έγινε. Στο 13' ο Εφραίμ με συρτό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Ντεγκρά για το 1-0, βάζοντας νωρίς τις βάσεις για νίκη της ομάδας του. Ο διεθνής ακραίος που διανύει περίοδο εξαιρετικής φόρμας, δυο λεπτά αργότερα έκανε το 2-0 αφού είδε τον Ντεγκρά λίγο μπροστά από την τελική γραμμή της εστίας του και με τεχνικό σουτ πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ.
Απ' εκεί και πέρα οι φάσεις... αραίωσαν αφού η ΑΕΛ υπέστη σοκ από τα δυο γρήγορα γκολ και δεν μπορούσε να οργανωθεί, ενώ το ΑΠΟΕΛ έκανε διαχείριση και χωρίς να... φορτσάρει πλέον, έψαχνε τους χώρους για ακόμα ένα γκολ. Τελικά και το τρίτο γκολ ήρθε πριν το τέλος του ημιχρόνου, στο 37' όταν ο Καβενάγκι εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Ντεγκρά που ουσιαστικά πάσαρε στον συμπατριώτη του, ο οποίος με λόμπα από πλάγια αριστερά έκανε το 3-0. Μάλιστα οι γηπεδούχοι άγγιξαν και τέταρτο γκολ στο 40' με ακόμα ένα μακρινό σουτ - του Ντε Βινσέντι -, όμως αυτή την φορά ο τερματοφύλακας της ΑΕΛ είχε σύμμαχο το οριζόντιο δοκάρι.
Περίπατος με άλλα τρία
Με το παιχνίδι ουσιαστικά να έχει κριθεί, ο ρυθμός φυσιολογικά ήταν πεσμένος στο δεύτερο μέρος. Το ΑΠΟΕΛ διατηρούσε πάντα την κατοχή και τον έλεγχο απέναντι σε μια ΑΕΛ με... χίλια-δυο προβλήματα και έτσι στο 55' έφτασε και στο τέταρτο γκολ και πάλι με τον Καβενάγκι, που κοντρόλαρε μέσα στην περιοχή και από κοντά πλάσαρε εύστοχα. Τρία λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Αρτυματά να σκοράρει, ο οποίος επίσης με κοντινό σουτ μετά από ωραίο συνδυασμό με Βάντερ-Βινίσιους, έκανε το 5-0. Μετά και το πέμπτο γκολ, οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ έστησαν... πάρτι στην κερκίδα με το γνωστό σύνθημα "Ειμαι πασ' τα ποτά μου" να συνοδεύει - ανάμεσα σε άλλα - το παιχνίδι.
Στην συνέχεια οι μηχανές... έσβησαν με τις δυο ομάδες να σκέφτονται τα επόμενά τους παιχνίδια. Στο 82' είχαμε μετά από πολλή ώρα μια καλή φάση και ήταν για την ΑΕΛ, όταν ο Βάτερμαν έδιωξε την καλή προσπάθεια του Σέμα.
Το παιχνίδι... έκλεισε με άλλο ένα γκολ για το ΑΠΟΕΛ αφού ο Αρτυματάς στο 90' κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Αϊρόσα και ο Καβενάγκι το εκτέλεσε εύστοχα για το 6-0 και το προσωπικό χατ-τρικ.
ΑΠΟΕΛ: Bάτερμαν, Σέρτζιο, Αμορίν, Καρλάο, Αντωνιάδης, Αρτυματάς, Μοράις, Βινίσιους (59' Αρτυματάς), Εφραίμ (46' Βάντερ), Ντε Βινσέντι (71' Αλωνεύτης), Καβενάγκι
ΑΕΛ: Ντεγκρά, Αϊρόσα, Σαμπού (60' Οχένε), Αντράντε, Ρομπέρ (88' Καραγκούνης), Σοάρες, Ελευθερίου, Κουταντέρ, Μέσκα (58' Φέλτσερ), Σέμα, Σαρντινέρο
ΚίτρινεςΝτε Βινσέντι / Σοάρες, Αϊρόσα, Φέλτσερ, Σαρντινέρο




kerkida.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου