Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Οι μεγάλες εμφανίσεις της Εθνικής Κύπρου στο ποδόσφαιρο!

Φρενίτιδα επικρατεί στις τάξεις των Κύπριων φιλάθλων, αφού σε περίπτωση που η Εθνική ομάδα της Κύπρου κερδίσει την Βοσνία απόψε στο κατάμεστο ΓΣΠ, σε συνδυασμό με μη νίκης του Ισραήλ επί του Βελγίου, εξασφαλίζει μια θέση σε αγώνα μπαράζ για τα προκριματικά του EURO 2016.72802-0.ethniki-cyprus-44.17e5714b6ae74eb20edba678c0ffb002


Με αφορμή λοιπόν το εν λόγω παιχνίδι πάμε να θυμηθούμε μεγάλες εμφανίσεις της Εθνικής Κύπρου που ελπίζουμε ότι μπορεί να επαναλάβει και αύριο.

Κύπρος - Ισπανία 3-2

5 Σεπτεμβρίου 1998: Η μικρή Κύπρος των Εγκωμίτη, Παναγιώτου και των Κυπροποιημένων Γκόκιτς και Σπόλιαριτς κάνει την Ευρώπη να παραμιλάει, αφού καταφέρνει να κερδίσει με 3-2 την μεγάλη Ισπανία στα προκριματικά του EURO 2000 των Ραούλ, Μοριέντες, Κανιθάρες. Αρχικά ο μεγάλος Γιώτης Εγκωμίτης σκόραρε με μία εξαιρετική λόμπα και έκανε τον Κανιθάρες να μοιάζει με τερματοφύλακα γειτονιάς. Στη συνέχεια ο Μιλένκο Σπόλαριτς βρίσκει με μια εξαιρετική κάθετη πάσα τον Γκόκιτς στη περιοχή και αυτός με ένα άπιαστο βολέ κάνει το 2-0. Στη συνέχεια οι Ισπανοί αντέδρασαν και μείωσαν με γκόλ του Ραούλ αλλά 5 λεπτά αργότερα η Κύπρος έκανε το 3-1 με άπιαστη κεφαλιά του Σπόλαριτς, για να μειώσει στη συνέχεια ο Μοριέντες και να γράψει το τελικό 
3-2.



Πορτογαλία - Κύπρος 4-4

3 Σεπτεμβρίου 2010: Η μικρή Κύπρος με προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη κάνει ακόμα μια μεγάλη έκπληξη σε προκριματικά αφού καταφέρνει να αποσπάσει ισοπαλία από την Πορτογαλία. Δείτε τα στιγμιότυπα στο παρακάτω βίντεο.


Κύπρος - Γερμανία 1-1

Η Κύπρος πάλι με προπονητή τον Άγγελο Αναστασιάδη βάζει τρικλοποδιά στη μεγάλη Γερμανία, αφού κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία 1-1 στο γεμάτο ΓΣΠ. Το γκολ για τους Γερμανούς ο Μπάλακ και για την Κύπρο ο Οκκάς.

  
Κύπρος - Ιρλανδία 5-2

Προκριματικά του EURO 2008 και η Κύπρος στις 7/10/06 διασύρει με 5-2 τους διάσημους Ιρλανδούς. Δείτε τα όλες τις φάσεις στο παρακάτω βίντεο:


Ισραήλ - Κύπρος 1-2

Τελευταίο αφήσαμε την μεγάλη νίκη μέσα στο Ισραήλ με 1-2. Η εθνική ομάδα της Κυπρού με μια μεγαλειώδη εμφάνιση κερδίζει το Ισραήλ με γκολ των Ντόσα Τζούνιορ και Δημητρίου και έχει δικαίωμα στο όνειρο, που δεν είναι άλλο από μια πρόκριση στο EURO του 2016.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου