Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

ΣΟΚ: 7χρονο κορίτσι πήγε για δόντι κι έχασε το μάτι της, στο Γενικό Νοσοκομείο Πάφου

dentist660
Ένα νέο περιστατικό βάζει το Γενικό Νοσοκομείο της Πάφου στον μαυροπίνακα και συγκλονίζει το παγκύπριο. 7χρονη από την Πάφο, πήγε σε οδοντίατρο του εν λόγω νοσηλευτηρίου για να φροντίσει τα δόντια της, αλλά κατέληξε να χάσει το ένα της μάτι, όταν οξύ από σύριγγα της οδοντιάτρου έπεσε μέσα σε αυτό.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», Σύμφωνα με τα γεγονότα για την επτάχρονη, αυτή πήγε με τη μητέρα της στο Νοσοκομείο Πάφου στις 3 Οκτωβρίου 2012 για να επιδιορθώσει ένα δόντι. Φοβόταν όμως, αγωνιούσε και ανησυχούσε για τη διαδικασία που θα ακολουθείτο και η επί καθήκοντι οδοντίατρος, κρατώντας μια πλαστική σύριγγα με φωσφορικό/καυστικό οξύ, προσπαθούσε να την ηρεμήσει εξηγώντας της τη διαδικασία. Από λάθος, ή από αμέλεια, χύθηκε το οξύ στο αριστερό μάτι της μικρής προκαλώντας της έγκαυμα και σοβαρή βλάβη.
Η επτάχρονη μεταφέρθηκε στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών όπου δηλώθηκε αδυναμία αντιμετώπισης του περιστατικού και παροτρύνθηκε η μητέρα να μεταβεί σε ιδιώτη οφθαλμίατρο. Η μητέρα, με το αυτοκίνητό της (όχι με ασθενοφόρο), πήρε τη μικρή στον ιδιώτη οφθαλμίατρο, ο οποίος απουσίαζε και το εκεί προσωπικό εισηγήθηκε στη μητέρα να μεταβεί στη Λεμεσό σε άλλο ιδιώτη οφθαλμίατρο όπως και εγένετο.
 Η κατάσταση του ματιού της, όμως, δεν βελτιώθηκε, με αποτέλεσμα η μικρή να μεταβεί στο Ισραήλ και στην Αγγλία για θεραπεία, αλλά, δυστυχώς, έχασε την όρασή της. Στην υπεράσπισή του, ο εναγόμενος Γενικός Εισαγγελέας αρνείται τα περί αμέλειας και αντέτεινε ότι ο τραυματισμός έγινε κάτω από άγνωστες συνθήκες και λόγω αποκλειστικής ή συντρέχουσας αμέλειας της ενάγουσας, αφού η ίδια έθεσε τον εαυτό της σε κίνδυνο, δεν έλαβε τις αναγκαίες προφυλάξεις και ενήργησε κατά παράβαση των οδηγιών και των υποδείξεων των γιατρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου