Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

«Ιπτάμενη πόλη» στην Κίνα: Φάρσα, οφθαλμαπάτη ή παράλληλο σύμπαν; (βίντεο)

«Ιπτάμενη πόλη» στην Κίνα: Φάρσα, οφθαλμαπάτη ή παράλληλο σύμπαν; (βίντεο)Τον γύρο του Διαδικτύου κάνει βίντεο από την Κίνα, στο οποίο φαίνεται μία «ιπτάμενη πόλη» στον ουρανό- προκαλώντας ερωτηματικά και ξεσηκώνοντας τους απανταχού συνωμοσιολόγους.

 
Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της «Daily Mail», χιλιάδες είναι οι άνθρωποι στο Τζιανγκξί και το Φοσάν οι οποίοι ισχυρίζονται πως είδαν την συγκεκριμένη «πόλη» να ίπταται στα σύννεφα- με τους ουρανοξύστες και τις πολυκατοικίες της, παραπέμποντας σε κάτι από έναν άλλο κόσμο- κάποιοι κάνουν λόγο ακόμα και για εικόνες από ένα παράλληλο σύμπαν. Ωστόσο, δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν πρόκειται για ένα σπάνιο οπτικό φαινόμενο- οφθαλμαπάτη (fata morgana), κάποιου είδους φάρσα ή ένα κάποιο διαφορετικό περίεργο φαινόμενο.
 
Σύμφωνα με τη βρετανική Express, πρώτα η «πόλη» εμφανίστηκε πάνω από το Φοσάν και μετά εθεάθη πάνω από το Τζιανγκξί.
 
Πιο πιθανό ενδεχόμενο θεωρείται το προαναφερθέν «fata morgana», που έχει να κάνει με την παραμόρφωση και προβολή της εικόνας αντικειμένων που βρίσκονται σε μεγάλη απόσταση.

Το φαινόμενο γίνεται ορατό στη θάλασσα και στην ξηρά και έχει να κάνει με την παραμόρφωση και αντιστροφή απομακρυσμένων αντικειμένων, όπως πλοία, που στη συνέχεια μπορεί να εμφανιστούν σαν «ουρανοξύστες», επειδή οι εικόνες «συνωστίζονται» η μία πάνω στην άλλη, καθώς ακτίνες φωτός καμπυλώνονται ενώ περνούν μέσα από όγκους αέρα που είναι σε διαφορετικές θερμοκρασίες.



Σημειώνεται πως αντίστοιχες αναφορές είχαν υπάρξει και το 2011, πάλι από την Κίνα.
 
Οι πιο «εξωτικές» εξηγήσεις, δια χειρός συνωμοσιολόγων, έχουν να κάνουν με το αποκαλούμενο «Project Blue Beam», το οποίο υποτίθεται πως είναι μια απόπειρα αναπαράστασης της Δευτέρας Παρουσίας ή εισβολής εξωγήινων με ολογράμματα από τη NASA.
 
Όπως και να έχει, οι εικόνες είναι εντυπωσιακές.





Πηγή: huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου