Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

19η αγ: Πήρε το ντέρμπι η Τσέλσι, νίκες για Άρσεναλ, Τότεναμ και Έβερτον

Με γκολ των Αζάρ και Ετό η Τσέλσι πήρε το ντέρμπι κόντρα στη Λίβερπουλ, παρά το γεγονός πως βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 3ο λεπτό και βρίσκεται 2 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ που επικράτησε νωρίτερα της Νιούκαστλ. Νίκες για Τότεναμ και Έβερτον.


Το γκολ του Σκρτελ μόλις στο 3ο λεπτό της αναμέτρησης δεν ήταν αρκετό για τη Λίβερπουλ, η οποία ηττήθηκε με 2-1 από την Τσέλσι που ήταν καλύτερη σε όλη σχεδόν τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Οι "κόκκινοι" ξεκίνησαν πολύ δυναμικά το παιχνίδι και έπειτα από κεφαλιά του Σουάρερς που βρήκε στον Ιβάνοβιτς, ο Σκρτελ, από πολύ κοντά, νίκησε τον Τσεχ ανοίγοντας το σκορ. Η Τσέλσι ανέβασε την απόδοσή της και δεκαπέντε λεπτά αργότερα επιχείρησε να ισοφαρίσει με σουτ του Λάμπαρτ, με τον Μινιολέ να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση. Το γκολ για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο ήρθε στο 18', όταν ο Αζάρ με εκπληκτικό σουτ εκτός περιοχής έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Οι "μπλε" ήταν φανερά καλύτεροι μέσα στον αγωνιστικό χώρο, κερδίζοντας όλες τις μάχες στο χώρο του κέντρου. Στο 34' ο Όσκαρ βρήκε χώρο να γυρίσει μέσα στην περιοχή από δεξιά και ο Ετό με προβολή έδωσε προβάδισμα στην Τσέλσι κάνοντας το 2-1. Το δεύτερο μέρος συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο, με την κάτοχο του Europa League να έχει την κατοχή και την Λίβερπουλ να προσπαθεί να ισοφαρίσει, με την προσπάθεια του Σακό να σταματά στο δοκάρι και την ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς να γνωρίζει την ήττα σε δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι.
Τσέλσι: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Νταβίντ Λουίζ, Λάμπαρντ, Ουίλιαν, Οσκάρ, Αζάρ, Ετό
Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τζόνσον, Σκρτελ, Άγκερ, Σακό, Λούκας, Άλεν, Χέντερσον, Στέρλινγκ, Κοουτίνιο, Σουάρες

Στην κορυφή της βαθμολογίας της Premier League επανήλθε η Άρσεναλ, η οποία χάρη στο γκολ - χρυσάφι του Ολιβιέ Ζιρού στο 65ο λεπτό της αναμέτρησης επικράτησε της Νιούκαστλ με 0-1. Μετά από χτύπημα φάουλ, ο Γάλλος επιθετικός βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην αντίπαλη περιοχή και πήρε την κεφαλιά, με τέσσερις αμυντικούς να παρακολουθούν απλώς την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα. Η Νιούκαστλ δεν το έβαλε κάτω και ανέβασε την απόδοσή της μετά το γκολ, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να ισοφαρίσει, με τους "κανονιέρηδες" να προσπαθούν να διατηρήσουν το προβάδισμα παίζοντας στο μισό γήπεδο.
Νιούκαστλ: Κρουλ, Ντεμπισί, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Σαντόν, Ανίτα (74' Σόλα Αμεόμπι), Τιοτέ, Καμπάιγ, Σισοκό (79' Αϊνταρά), Γκουφράν (62' Μπεν Αρφά), Ρεμί.
Άρσεναλ: Στσέσνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Κοσιελνί, Γκιμπς (70' Αρτέτα), Φλαμινί, Γουίλσιρ, Ράμσεϊ, Καθόρλα, Γουόλκοτ (80' Τζένκινσον), Ζιρού (86' Μπέντνερ).

Στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας ανέβηκε η Έβερτον, η οποία επικράτησε με 2-1 της Σαουθάμπτον στο "Γκούντισον Παρκ" και βρίσκεται προς το παρόν 1 βαθμό μπροστά από την Λίβερπουλ ισοβαθμόντας στους 37 με την Τσέλσι. Ο Κόουλμαν άνοιξε το σκορ στο 9ο λεπτό με εκπληκτικό σουτ, με τη Σαουθάμπτον να φέρνει το ματς στα ίσα στο 71' έπειτα από πολύ δυνατό σουτ εκτός περιοχής από τον Γκαστόν Ραμίρες. Τρία λεπτά αργότερα, ο Λουκάκου εκμεταλλεύτηκε τη μπαλιά του Μιραλάς και με πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους, βρίσκοντας δίχτυα μετά από 524 λεπτά.
Έβερτον: Ζόελ, Μπέινς, Ντιστέν, Αλκαράς, Κόουλμαν, Όσμαν (72' Μιραλάς), ΜακΚάρθι, Μπάρκλεϊ, Οβιέδο (60' Πιένααρ), Νέισμιθ, Λουκακού.
Σαουθάμπτον: Ντέιβις, Τσέιμερς (88' Κλάιν), Ζοζέ Φόντε, Λόβρεν, Σο, Γουόρντ Πράουζ (84' Γκάλαχερ), Κορκ (66' Ραμίρες), Στίβεν, Ντέιβις,  Ροντρίγκεθ, Λαλάνα, Λάμπερτ.

contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου