Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Ερντογάν:Θα κόψω τα χέρια σε όποιον τολμήσει να μας βλάψει!

Αυστηρή προειδοποίηση προς τους πολιτικούς του αντιπάλους απηύθυνε ο τούρκος πρωθυπουργός, Ταγίπ Ερντογάν, αν χρησιμοποιήσουν το σκάνδαλο διαφθοράς, που ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα και συνταράσσει τη χώρα, για να υπονομεύσουν την εξουσία του.


Οποιοσδήποτε τολμήσει να μας κάνει κακό, να δημιουργήσει προβλήματα ή να μας στήσει παγίδες στη χώρα αυτή, θα του κόψουμε τα χέρια, δήλωσε χαρακτηριστικά ενώπιον πλήθους υποστηρικτών του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Κερασούντα.
Την παραίτησή του υπέβαλε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Μουαμέρ Γκιουλέρ, του οποίου ο γιος είναι μεταξύ των συλληφθέντων για την υπόθεση διαφθοράς.
Ο Γκιουλέρ δήλωσε ότι αναμένει την απόφαση του πρωθυπουργού για την παραίτησή του.
Ο Ερντογάν αναμένεται να προχωρήσει σε ανασχηματισμό της κυβέρνησης τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να αντικαταστήσει τρεις υπουργούς, που πρόκειται να είναι υποψήφιοι για τις δημοτικές εκλογές του Μαρτίου.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι με την ευκαιρία μπορεί να προχωρήσει και στην απομάκρυνση του υπουργού Εσωτερικών και άλλων υπουργών που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, αν και ο ίδιος έχει απορρίψει τις κατηγορίες.
Διαδηλώσεις εν μέσω νέων συλλήψεων
Στο μεταξύ, το σκάνδαλο διαφθοράς, πυροδότησε νέες δυναμικές διαδηλώσεις.
Η μεγαλύτερη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, όπου η αστυνομία για την αντιμετώπιση των ταραχών χρησιμοποίησε εκτοξευτήρες νερού και δακρυγόνα εναντίον περίπου δέκα χιλιάδων αντικυβερνητικών διαδηλωτών, που αξίωναν την παραίτηση της κυβέρνησης.
Στο πλαίσιο της έρευνας έχουν συλληφθεί πολλά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και γιοι υπουργών.
Μέχρι σήμερα έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 24 πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων των γιων του υπουργού Εσωτερικών, Μουαμέρ Γκιουλέρ και του υπουργού Οικονομίας, Ζαφέρ Τσαγλαγιάν, όπως και του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου της δημόσιας τράπεζας Halkbank, Σουλεϊμάν Ασλάν.
Στην κατοικία του τελευταίου η αστυνομία προέβη σε κατάσχεση 4,5 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία ήταν κρυμμένα σε κουτιά παπουτσιών.
Ορισμένοι από τους διαδηλωτές στην Κωνσταντινούπολη κρατούσαν κουτιά παπουτσιών για να υπενθυμίσουν την υπόθεση.
Ο Ερντογάν έχει καταγγείλει την έρευνα για διαφθορά, η οποία γίνεται τέσσερις μήνες πριν από τις δημοτικές εκλογές στη χώρα, ως έργο "σκοτεινών συμμαχιών" και έχει υποσχεθεί πως θα ξεσκεπάσει τους εμπλεκόμενους.

Προχώρησε σε εκκαθαρίσεις στη διοίκηση της αστυνομίας και έχει ήδη απαλλάξει από τα καθήκοντά τους δεκάδες αστυνομικούς Διοικητές.
Περίπου 70 αξιωματικοί της αστυνομίας, περιλαμβανομένων των Διοικητών πέντε διευθύνσεων της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης, αποπέμφθηκαν από το Σώμα. Κάποιοι άλλοι μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες.
«Πόλεμος» έχει ξεσπάσει, εξάλλου, μεταξύ της κυβέρνησης Ερντογάν και του Φετουλάχ Γκιουλέν, ηγέτη ισχυρού θρησκευτικού τάγματος.
Ο Γκιουλέν βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης και κατηγορείται ότι οργάνωσε την όλη επιχείρηση περί διαφθοράς με τη δύναμη που διαθέτει στο δικαστικό σώμα και στην Ασφάλεια.
sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου