Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Προσλαμβάνουν άστεγους για να καθαρίσουν το πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα

Σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία (Tepco) για το έργο της διάλυσης του εργοστασίου θα χρειαστούν τουλάχιστον 12.500 εργάτες μέσα στο 2015Η πλήρης απολύμανση του χώρου αναμένεται να διαρκέσει τριάντα χρόνια με το κόστος της να εκτιμάται σε 125 δισ. δολάρια ή διαφορετικά το 2% του ΑΕΠ της χώρας


«Κυνηγοί κεφαλών» για τον εντοπισμό αστέγων που θα αναλάβουν μια από τις πιο ανεπιθυμήτες δουλειές σε όλο τον κόσμο, τον καθαρισμό των πυρηνικών αποβλήτων του πυρηνικού εργοστασίου στη Φουκουσίμα, έχουν ξεχυθεί στην Ιαπωνία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters που προσέγγισε ένα από τα άτομα αυτά, η αμοιβή για την κάθε καλή «στρατολόγηση» ανέρχεται σε 100 δολάρια.

Η πλήρης απολύμανση του χώρου αναμένεται να διαρκέσει τριάντα χρόνια με το κόστος της να εκτιμάται σε 125 δισ. δολάρια ή διαφορετικά το 2% του ΑΕΠ της χώρας.

Σύμφωνα με την διαχειρίστρια εταιρεία (Tepco) για το έργο της διάλυσης του εργοστασίου στη Φουκουσίμα θα χρειαστούν τουλάχιστον 12.500 εργάτες μέσα στο 2015 με την ζήτηση να είναι μεγαλύτερη από την προσφορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου