Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

O χειρότερος ιδιοκτήτης ομάδας στον κόσμο -Της άλλαξε χρώματα, έμβλημα και προσεχώς όνομα [εικόνες]

Οταν ο Βίντσεντ Ταν αποφάσισε να αγοράσει την Cardiff City FC, οι οπαδοί της ποδοσφαιρικής ομάδας της Ουαλίας το είδαν με καλό μάτι. Ποιος θα μπορούσε να πει όχι στα χρήματα ενός επιτυχημένου επιχειρηματία. Μόνο που δεν ήξεραν πως θα έπρεπε να ξεχάσουν όλα όσα ήξεραν για την αγαπημένη τους ομάδα. Από τα χρώματα, μέχρι το όνομα!

O χειρότερος ιδιοκτήτης ομάδας στον κόσμο -Της άλλαξε χρώματα, έμβλημα και προσε




Κατά την USA Today, ο Ταν είναι ο χειρότερος ιδιοκτήτης ομάδας στον κόσμο. Ο επιχειρηματίας από τη Μαλαισία έγινε δισεκατομμυριούχος φέρνοντας τα McDonald's στη χώρα του. Αποφάσισε λοιπόν το 2010 να επενδύσει κάποια από τα πολλά χρήματα του αγοράζοντας το 51% της ομάδας. Σύντομα οι οπαδοί όμως κατάλαβαν πως η συνήθειά του να φορά την ποδοσφαιρική φανέλα μέσα από το παντελόνι, ανεβάζοντάς το ως τις... μασχάλες, ήταν η μικρότερη από τις παραξενιές του.

Η Cardiff City φορούσε μπλε εμφανίσεις από... καταβολής κόσμου. Οταν όμως ο Ταν αγόρασε την ομάδα, αποφάσισε να αλλάξει τα χρώματά της σε κόκκινο. Ο λόγος απλός. Είναι το αγαπημένο του χρώμα και επιπλέον θεωρούσε πως το κόκκινο θα είναι πιο εμπορικό στην αγορά της Ασίας.
Είχε κι άλλες εμπνεύσεις όμως. Η ομάδα είναι γνωστή ως «μπλε πουλιά» και ένα τέτοιο υπήρχε στο έμβλημά της. Προφανώς, ούτε αυτό άρεσε στον Ταν. Αντιθέτως, ως Ασιάτης προτιμά τους δράκους. Ενας τέτοιος επίσης υπήρχε στο έμβλημα, αλλά πολύ μικρός. Αυτό μέχρι τη στιγμή που ανέλαβε όμως ο περίεργος νέος ιδιοκτήτης, που έκανε σήμα της Cardiff City τον δράκο. Γιατί ναι, και αυτός θα πουλούσε καλύτερα στην Ασία.

 

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι όμως ήταν η τελευταία του απόφαση. Γιατί τώρα ο ιδιοκτήτης από τη Μαλαισία θέλει να αλλάξει και το όνομα της ομάδας, μετατρέποντάς την σε Cardiff Dragons! Μαζί με όλα αυτά, είναι συχνές οι κόντρες του με τον προπονητή, παρότι κατά δική του παραδοχή όταν αγόρασε την ομάδα δεν γνώριζε καν τους κανονισμούς με τους οποίους παίζεται το ποδόσφαιρο!

Μετά από όλα αυτά, οι οπαδοί ζητούν με κάθε τρόπο να φύγει, αναρτώντας σε κάθε ευκαιρία πανό που ζητούν ουσιαστικά να αφήσει την ομάδα τους ήσυχη!






Πηγή: | iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου