Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Δικαστική απόφαση για παιδεραστή προκαλεί σάλο στην Ιταλία

Ακυρώθηκε η καταδικαστική απόφαση καθώς κρίθηκε ότι η 11χρονη ήταν «ερωτευμένη»

Δικαστική απόφαση για παιδεραστή προκαλεί σάλο στην ΙταλίαΑντιδράσεις έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση απόφασης της ιταλικής δικαιοσύνης να ακυρώσει την καταδικαστική απόφαση εις βάρος ενός άντρα που είχε κριθεί ένοχος για παιδεραστία.


Ο 60χρονος Πιέτρο Λαμπέρτι υπάλληλος στις κοινωνικές υπηρεσίες της πόλης Καταντζάρο είχε καταδικασθεί το Φεβρουάριο του 2011 σε 5 χρόνια κάθειρξη αφού κρίθηκε ένοχος για τη σύναψη σεξουαλικών σχέσεων με μια ανήλικη ηλικίας 11 ετών, και την ίδια χρονιά το εφετείο επικύρωσε την ποινή αυτή.

Με απόφασή του όμως την 15η Οκτωβρίου 2013, το ιταλικό ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο ακύρωσε τις προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις και διέταξε τη διεξαγωγή νέας δίκης. Την απόφαση έφερε στο φως της δημοσιότητας ιταλικό μέσο ενημέρωσης δύο μήνες αργότερα.

Το σκεπτικό της απόφασης, σύμφωνα με το ανώτατο δικαστικό όργανο, ήταν ότι το εφετείο δεν έλαβε επαρκώς υπόψη του τη «συναίνεση» μεταξύ του άνδρα και του κοριτσιού, «την ύπαρξη μιας ερωτικής σχέσης, την απουσία σωματικού εξαναγκασμού και το γεγονός ότι το κορίτσι ήταν ερωτευμένο».

Όπως γράφει η εφημερίδα Il Quotidiano della Calabria, η οποία και αποκάλυψε τα γεγονότα, το παιδί προερχόταν από άπορη οικογένεια την υπόθεση της οποίας είχε αναλάβει ο Λαμπέρτι. Ο κατηγορούμενος και το θύμα είχαν ανταλλάξει σειρά τηλεφωνημάτων μεταξύ τους και τελικά ο 60χρονος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω με το κορίτσι στο κρεβάτι του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου