Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

Επεισόδια έξω από την Κυπριακή Βουλή από εργαζομένους που φοβούνται για τις δουλειές τους!

Οργή, ένταση, επεισόδια, ρίψη κροτίδων, αντικειμένων και προπηλακισμοί επικράτησαν το πρωί έξω από τη βουλή, όπου οι εργαζόμενοι της ΑΗΚ πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας. Από τα επεισόδια, σύμφωνα με πληροφορίες, τραυματίστηκαν τρείς διαδηλωτές. H κατάσταση τους δεν εμπνέει ανησυχία. Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά τις 12 το μεσημέρι, οπότε και αποχώρησαν οι διαδηλωτές. Εκρηξη οργής εργαζομένων ΑΗΚ έξω από τη βουλή - BINTEO


Name
Οι διαμαρτυρόμενοι φώναζαν κατά των δρομολογούμενων ιδιωτικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών ενώ ρίφθηκαν αντικείμενα όπως φρούτα, πέτρες και κροτίδες.
Name
Η κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών,  διεκόπη λόγω της κατάστασης, επανάρχισε γύρω στις 11, αφού οι βουλευτές μεταφέρθηκαν από το ισόγειο στο δεύτερο όροφο.  Στην ατζέντα της συνεδρίας βρέθηκε το νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις CYTA, Αρχής Ηλεκτρισμού και Αρχής Λιμένων. Νωρίτερα, γίνονταν σκέψεις όπως η συνεδρία αναβληθεί.
Name
Οι οργισμένοι διαδηλωτές έριξαν το κιγκλίδωμα που τοποθέτησε η Αστυνομία. Συγκρούστηκαν με άνδρες της Δύναμης, κατέλαβαν το χώρο στάθμευσης της Βουλής και επιχείρησαν να πετύχουν είσοδο από την πλαϊνή πλευρά του κτιρίου. Στο σημείο κλήθηκαν δυνάμεις από τον ειδικό αντιτρομοκρατικό ουλαμό.
Name

Οι απεργοί γιουχάισαν τον υπουργό οικονομικών και τους βουλευτές που εισέρχονταν στο κτίριο του κοινοβουλίου, ενώ  παρεμπόδισαν  Γενικό Εισαγγελέα να εισέλθει στο κτίριο. Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο κ. Κληρίδης ενημέρωσε τα μέλη της επιτροπής οικονομικών πως δεν μπορούσε να παρευρεθεί στη συνεδρία.
Φώναζαν συνθήματα όπως «πουλημένοι» και «κάτω τα χέρια από την ΑΗΚ». Επιπλέον, οι απεργοί έριξαν αντικείμενα όπως φρούτα, μπουκάλια νερού και πέτρες. Ρίχθηκαν επίσης κροτίδες. Σύμφωνα με  πληροφορίες, να υπήρξαν και μικροτραυματισμοί διαδηλωτών.
Λόγω της έκρυθμης κατάστασης, μαθητές δημοτικού σχολείου, οι οποίοι πραγματοποιούσαν επίσκεψη στη βουλή, αποκλείστηκαν στο κτίριο του κοινοβουλίου. Για λόγους ασφαλείας, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στην αίθουσα που συνεδριάζει η ολομέλεια της βουλής, όπου παρέμειναν για λίγο και στη συνέχεια, μετά από παρέμβαση βουλευτών, αποχώρησαν με ασφάλεια από το κτίριο με τη συνοδεία αστυνομικών.
Στο μεταξύ, αναστάτωση προκλήθηκε και εντός του κοινοβουλίου. Η συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών στης Βουλής μεταφέρθηκε από το ισόγειο του κτιρίου στο δεύτερο όροφο, όταν οργισμένοι εργαζόμενοι της ΑΗΚ πέρασαν στο πίσω μέρος της Βουλής και χτυπούσαν τα τζάμια της αίθουσας.
Νωρίτερα υπήρξε πληροφορία ότι γινόταν συζήτηση για το ενδεχόμενο να αναβληθεί η συνεδρία. Εξάλλου, η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος είχε διακοπή, ενώ οι διαμαρτυρόμενοι φέρονται να έχουν προκαλέσει ζημίες στη γεννήτρια ηλεκτρικού ρεύματος.

Name
Δυναμικότερες κινητοποιήσεις από αύριο
Οι συντεχνίες της ΑΗΚ εξήγγειλαν περαιτέρω δυναμικές κινητοποιήσεις από αύριο, με τη συμμετοχή και του προσωπικού παραγωγής.

Όλα τα γραφεία και τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της Αρχής θα παραμείνουν κλειστά.
Name

Για τα έκτακτα περιστατικά και βλάβες θα εργάζεται το απαραίτητο προσωπικό ασφαλείας, για να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του κοινού.

Ο Πρόεδρος της ΕΠΟΠΑΗ, Ανδρέας Πανόρκος, δήλωσε ότι τα μέτρα, θα κλιμακώνονται αναλόγως των εξελίξεων.

Για σήμερα, ανέφερε, δεν αναμένονται διακοπές στη ηλεκτροδότηση, αλλά αύριο, ενδεχομένως, να υπάρξουν, καθώς η παραγωγή θα βρίσκεται στο όριο. 

Υπέδειξε ότι το νομοσχέδιο θα πρέπει να αποσυρθεί και να διεξαχθεί διάλογος.



sigmalive.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου