Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Περιβαλλοντική Φρίκη: -Το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο του κόσμου καίει ζωντανά τα πουλιά που πετούν

diaforetiko.gr : 116 600x347 Περιβαλλοντική Φρίκη:  Το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο του κόσμου καίει ζωντανά τα πουλιά που πετούν
Μπορεί οι περιβαλλοντολόγοι να διατείνονται πως η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας είναι ότι πιο σημαντικό για την προστασία του περιβάλλοντος, ωστόσο η εναλλακτική πηγή ενέργειας απέδειξε πως κρύβει παγίδες.


Ο λόγος για το γιγαντιαίο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Καλιφόρνια, το οποίο παράγει πραγματικά τόσο υψηλά επίπεδα θερμότητας που τα πουλιά που πετούν πάνω από το πάρκο, καίγονται ζωντανά. Το σύστημα Ivanpah Solar Electric άνοιξε την περασμένη Πέμπτη και αποτελεί μια συνεργασία των NRG Energy Α.Ε., Google Inc και BrightSource Energy.
Όπως αναφέρει η Daily Mail, είναι ικανό να παράγει ηλεκτρική ενέργεια που είναι αρκετή για να τροφοδοτήσει 140.000 σπίτια. Το σχέδιο υποτίθεται ότι είναι η αρχή για τις αναδυόμενες ηλιακές βιομηχανίες των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς βρίσκεται 45 μίλια νοτιοδυτικά του Λας Βέγκας, όπου υπάρχει σχεδόν αδιάκοπη ηλιοφάνεια κατά το μεγαλύτερο μέρος του έτους.
diaforetiko.gr : 2 Περιβαλλοντική Φρίκη:  Το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο του κόσμου καίει ζωντανά τα πουλιά που πετούν
Το πρόγραμμα κάνει χρήση ηλιακής-θερμικής τεχνολογίας με πάνω από 300.000 καθρέφτες, που ελέγχονται από υπολογιστή, να αντανακλούν το ηλιακό φως. Η δύναμη του ήλιου θερμαίνει το νερό στους σωλήνες των λεβήτων και ο ατμός κινεί τουρμπίνες για την παραγωγή ηλεκτρισμού .
Το έργο, βέβαια, που κόστισε 2,2 δις δολάρια, έχει και την αντι-οικολογική πλευρά του, καθώς οι καθρέφτες δημιουργούν ένα τόσο καυτό περιβάλλον για τα πουλιά που πετούν πάνω από το πάρκο, με αποτέλεσμα να καίγονται τα φτερά τους, ακόμα και να πεθαίνουν.
diaforetiko.gr : 3 Περιβαλλοντική Φρίκη:  Το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο του κόσμου καίει ζωντανά τα πουλιά που πετούν
Ομοσπονδιακοί βιολόγοι έχουν καταγράψει τα είδη των πουλιών-θυμάτων του πάρκου, ωστόσο οι ρυθμιστές του εργοστασίου θεωρούν πως είναι πολύ νωρίς για να εξαχθούν οριστικά συμπεράσματα, για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του πάρκου.
diaforetiko.gr : 4 Περιβαλλοντική Φρίκη:  Το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο του κόσμου καίει ζωντανά τα πουλιά που πετούν
diaforetiko.gr : 5 Περιβαλλοντική Φρίκη:  Το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο του κόσμου καίει ζωντανά τα πουλιά που πετούν
diaforetiko.gr : 6 Περιβαλλοντική Φρίκη:  Το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο του κόσμου καίει ζωντανά τα πουλιά που πετούν
diaforetiko.gr : 7 Περιβαλλοντική Φρίκη:  Το μεγαλύτερο ηλιακό πάρκο του κόσμου καίει ζωντανά τα πουλιά που πετούν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου