Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

"Φρένο" στο όνειρο, αλλά μπορεί

Ο Γερμανός Σταρκ... έπνιξε καταφανέστατο οφσάιντ το οποίο διαμόρφωσε το τελικό 0-1, αλλά ο ΠΑΟΚ έδειξε με την εμφάνιση του ότι μπορεί να "χτυπήσει" την πρόκριση μέσα στο Ντα Λουζ

Τα πλάνα του Χουμπ Στέφενς

Ο Χουμπ Στέφενς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με εκπλήξεις κυρίως στις πτέρυγες της επιθετικής γραμμής. Ο Γλύκος κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τους Κίτσιου (δεξιά), Λίνο (αριστερά), Κατσουράνη, Ινσαουράλδε να συνθέτουν την αμυντική γραμμή. Στο κέντρο αγωνίστηκαν οι Κάτσε, Μαντούρο και Λάζαρ. Με τους Ολίσε (αριστερά) και Νίνη (δεξιά) να αγωνίζονται στις πτέρυγες. Μοναδικός προωθημένος ήταν ο Στέφανος Αθανασιάδης.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Μπενφίκα να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά οι περισσότεροι παίκτες έψαχναν τα πατήματα τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 4ο λεπτό ο Κάτσε δέχθηκε την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω στον Ρούμπεν Αμορίμ.

Απείλησε πρώτη φορά ο ΠΑΟΚ

Στο 8ο λεπτό της αναμέτρησης σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή στο ματς και άνηκε στον ΠΑΟΚ. Ο Ολίσε πήρε την μπάλα από το χώρο του κέντρου, βρήκε κενό χώρο και έκανε την κούρσα, αλλά και το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Στο 12' οι παίκτες της Μπενφίκα συνεργάστηκαν όμορφα, ο Μάξι Περέιρα βγήκε από την δεξιά πλευρά, αλλά ο Ινσαουράλδε την κατάλληλη στιγμή έπεσε στην μπάλα και την έστειλε κόρνερ.

Πεσμένος ο ρυθμός

Στα πρώτα 20' του αγώνα έλειψε η μεγάλη φάση και για τις δύο ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είχε το μυαλό του να αναπτυχθεί από τις πτέρυγες και κυρίως από τη δεξιά πλευρά, αλλά και να κυκλοφορεί την μπάλα ψάχνοντας κενούς χώρους στη συνεχόμενη πίεση της Μπενφίκα.
Στο 26' ο Λάζαρ αντίκρισε την κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Πέρεζ.

Απείλησε στο μισάωρο η Μπενφίκα

Η Μπενφίκα δημιούργησε την πρώτη καλή ευκαιρία στο 30', όταν ο Σίλβιο δέχθηκε την πάσα στην αριστερή πλευρά, έκανε την κούρσα, ντρίπλαρε μέσα στην περιοχή και έκανε το δυνατό σουτ, αλλά δε βρήκε στόχο με την μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.
Στο 37' ο Σουλεϊμάνι "χόρεψε" Κίτσιου, Νίνη έκανε τη... φαρμακερή σέντρα, αλλά ο Λίνο απομάκρυνε με υπερένταση σε κόρνερ. Στο 45' ο Λίνο έκανε την όμορφη προσπάθεια δέχθηκε το μαρκάρισμα του Γκόμεζ και ο παίκτης της Μπενφίκα αντίκρισε την κίτρινη κάρτα.
Κατά την εκτέλεση του φάουλ ο Κατσουράνης πήρε την κεφαλιά στην... καρδιά της άμυνας της Μπενφίκα, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.
Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς τέρματα, με τον ΠΑΟΚ να αμυνείται σωστά και να μη δέχεται κάποια φάση από τη Μπενφίκα. Ο "Δικέφαλος" τα έβρισκε... σκούρα, όμως, στην επίθεση με τους αμυντικούς της Μπενφίκα να καλύπτουν πολύ σωστά τους κενούς χώρους.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες.

"Άγγιξε" το γκολ ο ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος και δημιούργησε τη μεγάλη ευκαιρία με τον Λάζαρ. Αρχικά, ο Ολίσε έκανε τη σέντρα, η οποία ανακόπηκε, με τον Κίτσιου να συνεχίζει την προσπάθεια από δεξιά και τον Λουιζάο να διώχνει σε κόρνερ προ του Αθανασιάδη. Κατά την εκτέλεση του κόρνερ, οι παίκτες της Μπενφίκα έχασαν την μπάλα, ο Λάζαρ "χόρεψε" τρεις παίκτες της Μπενφίκα, μπήκε στην περιοχή και έακνε το πλασέ, αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Αρτούρ.
Στο 54' ο Μαντούρο δέχθηκε την κίτρινη κάρτα από τον Σταρκ, ο οποίος με μεγάλη ευκολία τις έβγαζε από το τσεπάκι του.
Στο 58' ο Κάτσε έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και αμέσως έκανε την μπαλιά στον Αθανασιάδη, αλλά ο Αρτούρ είχε "διαβάσει" τη φάση και μπλόκαρε την μπάλα.

Ο Λίμα "πάγωσε" την Τούμπα με γκολ οφσάιντ

Στο 59' η Μπενφίκα άνοιξε το σκορ με σκόρερ τον Λίμα. Ο Πέρεζ έκανε τη σκαφτή μπαλιά, ο Ντούρισιτς κοντρόλαρε με το στήθος, στρώνοντας την μπάλα στον Λίμα, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του ΠΑΟΚ, αλλά όπως φάνηκε από το ριπλέι ο φορ των Πορτογάλων ήταν σε θέση οφσάιντ.

Στο 63' ο Χουμπ Στέφενς έκανε την πρώτη κίνηση από τον πάγκο με τον Λούκας να παίρνει τη θέση του Νίνη.
Στο 65' ο Σίλβιο δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 66' ήταν η σειρά του Ολίσε να δοκιμάσει το σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.
Στο 75' ο Χουμπ Στέφενς πραγματοποίησε τη δεύτερη αλλαγή για τον ΠΑΟΚ με τον Στοχ να περνάει στη θέση του Στοχ. Στο 82' ο Στέφενς έριξε στη... μάχη και τον Σαλπιγγίδη στη θέση του Λάζαρ.
Στο 82' μετά από λάθος απομάκρυνση ο Μάρκοβιτς έκανε το πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Γλύκος εντυπωσιακά απέκρουσε σε κόρνερ.
Στο 85' ο Στοχ δέχθηκε την κίτρινη κάρτα γιατί διαμαρτυρήθηκε στον Σταρκ.

Ο Αρτούρ αρνήθηκε την ισοφάριση

Στο 86' ο Στοχ έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Ινσαουράλδε πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Αρτούρ έπεσε σωστά απομάκρυνε αρχικά την μπάλα και στη συνέχεια ο Ζαρντέλ απομάκρυνε σε κόρνερρ


ΠΗΓΗ: Olapaok.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου