Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Αναστασιάδης: Στο δρόμο νέου οικονομικού θαύματος η Κύπρος

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής ΔημοκρατίαςΜετά την τελευταία αξιολόγηση της Τρόικας, το επικαιροποιημένο Μνημόνιο για φέτος προβλέπει ότι το πρωτογενές έλλειμμα θα είναι σημαντικά χαμηλότερο και θα περιοριστεί στα 277 εκ. ευρώ ή στο 1,8% του ΑΕΠ


Η Κύπρος φαίνεται ότι βρίσκεται στο δρόμο ενός νέου οικονομικού θαύματος, δήλωσε την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής του Κυπριακού Βραβείου Εξαγωγών στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στο χαιρετισμό του, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ήδη έχουμε καταγράψει τα πρώτα θετικά αποτελέσματα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. «Μόλις οκτώ μήνες από τις σκληρές αποφάσεις του περασμένου Μαρτίου και μετά από τρία χρόνια διαδοχικών υποβαθμίσεων, είχαμε το Νοέμβριο την πρώτη αναβάθμιση της οικονομίας μας από διεθνή οίκο Αξιολόγησης. 


Παράλληλα, όπως και κατά τις δύο πρώτες αξιολογήσεις από τους διεθνείς δανειστές μας, και η πρόσφατη, τρίτη στη σειρά, αξιολόγηση είναι ιδιαιτέρως θετική και ενθαρρυντική», είπε και πρόσθεσε: «Φαίνεται ότι η Κύπρος βρίσκεται στο δρόμο ενός νέου οικονομικού θαύματος, που δεν διαφεύγει της προσοχής και της εκτίμησης των διεθνών πιστωτών μας, αλλά και του διεθνούς Τύπου».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι μετά την τελευταία αξιολόγηση της Τρόικας, το επικαιροποιημένο Μνημόνιο για φέτος προβλέπει ότι το πρωτογενές έλλειμμα θα είναι σημαντικά χαμηλότερο και θα περιοριστεί στα 277 εκ. ευρώ ή στο 1,8% του ΑΕΠ, από 483 εκ. ευρώ ή 3% του ΑΕΠ, που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου