Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Πρόεδρος: Πρόσβαση της Τουρκίας στο αέριο μετά τη λύση

Πρόεδρος: Πρόσβαση της Τουρκίας στο αέριο μετά τη λύσηΛευκωσία: Η επίτευξη λύσης στο Κυπριακό και η επανένωση της Κύπρου θα συνέβαλλε και στην εξασφάλιση των αναγκών της Τουρκίας στον ενεργειακό τομέα, διαμηνύει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης. 




Σε συνέντευξη στο διεθνές πρακτορείο ειδήσεων «Associated Press», ο πρόεδρος Αναστασιάδης αποκαλύπτει επίσης ότι η εμπλοκή των ΗΠΑ συνέβαλε πολύ στην προσπάθεια για αναβίωση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, η οποία βρισκόταν σε στασιμότητα. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει ότι η κατάληξη σε συμφωνία θα διευκόλυνε και τις επιδιώξεις της Άγκυρας να αποκτήσει πρόσβαση στην προμήθεια κυπριακού και ισραηλινού φυσικού αερίου και θα βοηθούσε στην αναβάθμιση των σχέσεων της με το Τελ Αβίβ. 

Αναφέρει επιπλέον ότι το Ισραήλ θα μπορούσε να εξαγάγει φυσικό αέριο στην Τουρκία μέσω μιας επανενωμένης Κύπρου. Αποκαλύπτει επίσης ότι η εμπλοκή των ΗΠΑ συνέβαλε πολύ στην προσπάθεια για αναβίωση της διαπραγματευτικής διαδικασίας, η οποία βρισκόταν σε στασιμότητα. 

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνει ότι το αναβαθμισμένο διεθνές ενδιαφέρον για το Κυπριακό είναι καθοριστικής σημασίας στη δυναμική που δημιουργείται για την περιφερειακή συνεργασία στον τομέα της ενέργειας και συμβάλλει στη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή. Στη συνέντευξη ο πρόεδρος Αναστασιάδης αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου ενδεχομένως να επισκεφθεί τη Λευκωσία την Άνοιξη. 

Πηγή: philenews 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου