Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Το ξύλο βγήκε από... τα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός!

Τα ντέρμπι μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού ήταν ανέκαθεν "αίμα και άμμος" και το χτύπημα του Ινσαουράλδε δεν ήταν η εξαίρεση στον κανόνα. Υπάρχουν άλλωστε οι περιπτώσεις των Γκαρσία και Καρεμπέ που έγραψαν ιστορία (vds).



Διαβάστε το εξαιρετικό αφιέρωμα έτσι όπως το δημοσίευσε το sport24.gr
Όταν ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός παρατάχτηκαν στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας το βράδυ της Κυριακής ίσως να υπήρχε κόσμος που να πίστευε πως το ματς αυτό θα ήταν από τα πιο ήρεμα των τελευταίων ετών, με δεδομένο πως ο τίτλος έχει ουσιαστικά κριθεί και πως η διαφορά των Πειραιωτών από τους Θεσσαλονικείς ήταν στους 19 βαθμούς.
Φευ! Το συγκεκριμένο ζευγάρι διακρίνεται για την τρομερή ένταση και τις δυνατές μονομαχίες που βγάζει στο χορτάρι εδώ και δεκαετίες και ο αγώνας της Κυριακής όχι μόνο δεν αποτέλεσε εξαίρεση αλλά συνέχισε με... τιμιότητα την παράδοση.
Για αυτό φρόντισε ο Χουάν Ινσαουράλδε, ο οποίος στο 56ο λεπτό της αναμέτρησης ξάπλωσε φαρδύ-πλατύ τον Εντινγκά με χτύπημα εκτός φάσης (δείτε το video από το 4' 22'' μεχρι 4' 52''), με τον Τάσο Κάκο να τιμωρεί κατόπιν τον παίκτη του ΠΑΟΚ για την ενέργειά του αλλά να μη του δείχνει την κόκκινη κάρτα για την οποία "φωνάζουν" στον Ολυμπιακό αλλά να τον επιπλήξει με μία απλή κίτρινη κάρτα.
 
Ουσιαστικά, η συγκεκριμένη φάση γύρισε αρκετούς επτά χρόνια πίσω και συγκεκριμένα στις 16 Νοεμβρίου 2008, με τον Ολυμπιακό να κοντράρεται με τον ΠΑΟΚ για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και το ζευγάρι που έκλεψε τότε την παράσταση (διαιτητής πάλι ο Τάσος Κάκος) να είναι ο Ντιόγκο και ο Πάμπλο Γκαρσία.
Λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους και την ώρα που οι γηπεδούχοι είχαν κερδίσει φάουλ από τα αριστερά, ο Ουρουγουανός κράτησε από τη φανέλα τον Ντιόγκο και του έριξε με το δεξί γροθιά στο στομάχι, με τον Βραζιλιάνο να σωριάζεται στο έδαφος αλλά τον Κερκυραίο ρέφερι να μην αντιλαμβάνεται τι ακριβώς είχε συμβεί.
 
Ο Γκαρσία αποβλήθηκε σε εκείνο το ματς στο 89' με δεύτερη κίτρινη κάρτα ενώ κληθείς να σχολιάσει το περιστατικό είχε ισχυριστεί πως ο Ντιόγκο ήταν αυτός που ξεκίνησε τον καυγά σπάζοντας το δόντι του και χρειάστηκε μάλιστα για αυτό να επισκεφτεί τον οδοντίατρο.
Υπάρχει όμως και άλλο ντέρμπι των δύο ομάδων όπου έγινε επίδειξη πυγμαχικών ικανοτήτων από πλευράς παικτών και αυτό έλαβε χώρα στη Ριζούπολη στις 23 Φεβρουαρίου 2003, με τον "ερυθρόλευκο" Κριστιάν Καρεμπέ να συγκρούεται με τους "ασπρόμαυρους" Καφέ (συμπαίκτης του Γάλλου λίγους μήνες αργότερα) και Οκκά (πήγε και αυτός στον Ολυμπιακό αλλά έναν χρόνο αργότερα όταν είχε αποχωρήσει ο Γάλλος σούπερ σταρ).
Η "έκρηξη" σε αυτό το ματς πραγματοποιήθηκε στος 87ο λεπτό μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα στον Γάλλο άσο, με τον Καρεμπέ να ρίχνει πρώτα κουτουλιά στον Γιάννη Οκκά και να αποβάλλεται, για να συνεχίσει πάντως το σόου του και μετά την αποβολή του, πιάνοντας από τον λαιμό και ρίχνοντας μπουνιά και στον Παντελή Καφέ!
 
Φυσικά και τα συγκεκριμένα περιστατικά είναι απλά η... κορυφή του παγόβουνου, αν αναλογιστεί κανείς ότι η παραδοσιακή αντιπαλότητα των δύο ομάδων (η οποία μεταφέρεται και από στις εξέδρες) έχει ως αποτέλεσμα τα περισσότερα παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό να... ξεφεύγουν.
Όπως όταν πριν μερικά χρόνια ο Αντώνης Νικοπολίδης χρειάστηκε ένα χτύπημα καρατέκα για να ξεφύγει από έναν οπαδό του "Δικεφάλου" που εισέβαλε στον αγωνιστικο χώρο του γηπέδου της Τούμπας (με όχι και τόσο φιλικές διαθέσεις) αλλά και σε ένα ματς Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ στο Φάληρο όπου έγινε χαμός στη φυσούνα.

Sport24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου