Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός 0-0

Σ' ένα ντέρμπι με μετρημένες ευκαιρίες και μία διακοπή ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός εγκλωβίστηκαν στο 0-0. Σταθερά στο +8 οι "ερυθρόλευκοι", στο -2 από τη δεύτερη θέση ο "Δικέφαλος".



Η εικόνα του αγώνα

Δεδομένης της βαθμολογικής κατάστασης στο πρωτάθλημα, αν ένας εκ των δύο μονομάχων όφειλε να κυνηγήσει τη νίκη, για να επανέλθει στη διεκδίκηση του τίτλου, αυτός ήταν ο ΠΑΟΚ. Ο Αναστασιάδης έριξε στη μάχη ό,τι είχε και δεν είχε (Περέιρα, Μακ, Σαλπιγγίδη, Αθανασιάδη), χωρίς τούτη η επιλογή του να λειτουργήσει ευεργετικά για τον "Δικέφαλο".
Ο Περέιρα δεν άλλαξε το 4-3-3, σύστημα που τον έβγαλε ασπροπρόσωπο στα προηγούμενα ματς, και ο Ολυμπιακός του +8 έδειξε πιο άνετος στο χορτάρι του γηπέδου της Τούμπας χάρη στη χημεία Μανιάτη-Κασάμι στον άξονα, τα ανεβάσματα των Ελαμπντελαουί-Μαζουακού και τα καλά ξεμαρκαρίσματα του Μήτρογλου μακριά από την περιοχή. Μπορεί να δοκίμασαν την τύχη τους κυρίως με μακρινά σουτ, το καλύτερο εκ των οποίων του Κασάμι στο 34', προηγουμένως όμως, στο 23', είχαν την καλύτερη ευκαιρία με τον Ιτάνζ να διώχνει σωτήρια το σουτ του Μήτρογλου.
Όταν, με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, ο Αθανασιάδης οπισθοχώρησε και ο Περέιρα έγινε φορ περιοχής, η αμυντική συνοχή των "ερυθρολεύκων" έγινε περισσότερο διάτρητη με αποτέλεσμα ο ΠΑΟΚ να κερδίσει μέτρα. Πλην όμως του δυνατού σουτ του Μακ στο 54' που έδιωξε χαμηλά ο Ρομπέρτο δεν είχε τις ιδέες να φτιάξει τις προϋποθέσεις απειλής.
Η ολιγόλεπτη διακοπή του 62' (για αντικείμενο που χτύπησε τον Ντομίνγκες στο κόρνερ) περισσότερο τον Ολυμπιακό ωφέλησε, αφού και χρόνο κέρδισε και την ηρεμία του ανέκτησε. Ο Περέιρα έκανε ταυτόχρονα δύο αλλαγές και έδειξε την πρόθεσή του να διασφαλίσει το μηδέν χωρίς να πάρει ρίσκα. Η είσοδος του Παπαδόπουλου δεν διαφοροποίησε την εικόνα του ΠΑΟΚ, ο οποίος όμως πιο ανοικτός από πριν, με δεδομένο ότι βγήκε και ο Νομπόα, έδωσε χώρους για αντεπιθέσεις. Σε δύο περιπτώσεις μάλιστα χρειάστηκε η επέμβαση του Ρικάρντο Κόστα για ν' αναχαιτιστούν οι προσπάθειες των "ερυθρόλευκων" και να μην μεταβληθεί το 0-0.

MVP

Όσο ο Ολυμπιακός έφτιαχνε ευκαιρίες, ο Σαρλ Ιτάνζ κρατούσε όρθιο τον ΠΑΟΚ. Πολλά και τα τρεξίματα των Έργκους Κάτσε (από τη μία) και Γιάννη Μανιάτη (από την άλλη) που κράτησαν καλά τις θέσεις τους.

Αδύναμος κρίκος

Ο Φακούντο Περέιρα χάθηκε στο πρώτο ημίχρονο στον άξονα. Ναι μεν ήταν στις φάσεις, αλλά του έλειψαν οι σωστές ενέργειες. Έχοντας βγει εκτός αγώνα από νωρίς, δεν βοήθησε ούτε ως φορ περιοχής.

Σχόλιο

Ο Ολυμπιακός δεν ήθελε να ρισκάρει το +8 και από τη στιγμή που δεν σκόραρε στο πρώτο ημίχρονο, όταν υπερείχε, διαχειρίστηκε το 0-0 χωρίς να κινδυνεύσει. Ο ΠΑΟΚ ήθελε και μόχθησε, αλλά δεν μπορούσε πολλά περισσότερα. Χωρίς εναλλακτικές επιλογές στον πάγκο, ο Αναστασιάδης στερήθηκε της δυνατότητας ν' αλλάξει πράγματα στη ροή ενός αγώνα που κυλούσε στα μέτρα των "ερυθρολεύκων". Αν μάλιστα στο φινάλε ο Κόστα δεν είχε δύο καίριες επεμβάσεις, ίσως είχε ήδη τελειώσει το πρωτάθλημα από το Φεβρουάριο.
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Ρικάρντο Κόστα, Βίτορ, Ρατς, Κάτσε, Νομπόα (87' Γκολάσα), Περέιρα (84' Παπαδόπουλος), Μακ, Σαλπιγγίδης (91' Παπαγιαννόπουλος), Αθανασιάδης
Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Σιόβας, Μαζουάκου, Μανιάτης, Κασάμι (74' Μιλιβόγεβιτς), Ντοσεβί (90' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες (74' Φορτούνης), Αφελάι, Μήτρογλου

contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου