Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015

O Παναθηναϊκός νίκησε στο ντέρμπι κορυφής της Λεωφόρου

O Παναθηναϊκός νίκησε στο ντέρμπι κορυφής της Λεωφόρου

Αυτογκόλ του Μαζουακού στο 48΄ μετά από χαμηλή σέντρα του Πράνιτς -  Ο Πέτριτς στο 78΄ το δεύτερο γκολ μετά από νέο λάθος της άμυνας των ερυθρολεύκων - Ο Ντομίνγκεζ το γκολ του Ολυμπιακού με ωραία εκτέλεση φάουλ στις καθυστερήσεις




Δύο λάθη της άμυνας του Ολυμπιακού έκριναν το ντέρμπι κορυφής στη Λεωφόρο. Το πρώτο στο 47΄ με τη στραβοκλωτσιά του Μαζουακού που οδήγησε στο πρώτο γκολ και το δεύτερο στο 78΄  όταν ο Μιλιβόγιεβιτς αντί να διώξει τη μπάλα με το κεφάλι ουσιαστικά έστρωσε τη μπάλα στον Πέτριτς ο οποίος με το αριστερό νίκησε τον Ρομπέρτο.


Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο χωρίς τη μεγάλη φάση εκτός από κάποια σουτ εκτός περιοχής, οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο 45λεπτο καθώς ένα λεπτό πριν το γκολ του Παναθηναϊκού είχε προηγηθεί μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Ντουρμάζ μόνο από το ύψος του πέναλτι να στέλνει τη μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Στιλ.

Το φρενήρη ρυθμό του δεύτερου ημιχρόνου συμπλήρωσε ένα σουτ του Λαγού στο 50΄το οποίο βγήκε κόρνερ μετά από κόντρα του Σαντάνα. Ακολούθησε αδύναμο σουτ του Μητρογλου μέσα από την περιοχή.

Στο 70΄ νέα ευκαιρία του Ολυμπιακού με κεφαλιά του Μήτρογλου να καταλήγει στην πάνω πλευρά του οριζοντίου δοκαρίου του Στιλ. Είχε προηγηθεί ευκαιρία του Μπεργκ με κεφαλιά άουτ από πλάγια θέση. 

Ακολούθησαν εκατέρωθεν ευκαιρίες με τις καλύτερες εξ αυτών να είναι για τον Ολυμπιακό στο 84΄ με φαλτσαριστό σουτ του Μανιάτη και κεφαλιά του Σαντάνα στο 86΄ ενώ ο Ρομπέρτο έκοψε μια κεφαλιά-πάσα του Σίντελφελντ προς τον Μπεργκ. 

Τελικά οι ερυθρόλευκοι μείωσαν στο τελικό 2-1 στις καθυστερήσεις με όμορφο γκολ του Ντομίνγκεζ μετά από ωραία κομπίνα σε φάουλ. Αυτή, μάλιστα, ήταν η τελευταία φάση του παιχνιδιού καθώς αμέσως μετά ο Σιδηρόπουλος σφύριξε τη λήξη του ντέρμπι.

Με το σκορ αυτό ο Παναθηναϊκός μείωσε τη διαφορά στους τρεις βαθμούς από τον Ολυμπιακό ο οποίος εξακολουθεί να παραμένει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Στη Λεωφόρο και ο Μαρινάκης
Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δηλώθηκε ως αρχηγός της αποστολής των ερυθρολεύκων και έτσι κάθισε στον πάγκο του Ολυμπιακού όπως είχε το δικαίωμα αν και η πρόταση της αστυνομίας ήταν αρνητική σε αυτό το ενδεχόμενο.

Επεισόδια πριν τη σέντρα
Το ντέρμπι πάντως ξεκίνησε με πολύ ένταση καθώς όταν οπαδοί του Παναθηναϊκού είδαν τον πρόεδρο της ερυθρόλευκης ΠΑΕ Βαγγέλη Μαρινάκη μέσα στον αγωνιστικό χώρο προχώρησαν σε μαζική ρίψη φωτοβολίδων με αποτέλεσμα ο κ. Μαρινάκης να επιστρέψει στα αποδυτήρια.

Ακολούθησε και δεύτερο επεισόδιο όταν ο προπονητής των ερυθρολεύκων κατευθύνθηκε προς την Θύρα 13 όπου είχε κάποιου είδους διάλογο με οπαδούς των πρασίνων. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ακολούθησε είσοδος οπαδών του ΠΑΟ στο γήπεδο και συγκρούσεις με αστυνομικές δυνάμεις μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Η ένταση ηρέμησε λίγο μετά τις 18:15 όταν στο γήπεδο μπήκαν οι παίχτες του Παναθηναϊκού για ζέσταμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου