Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015

Πωλείται το σχοινί που κρέμασαν τον Σαντάμ Χουσεΐν - Προσφέρονται εξωφρενικά ποσά!

Πόλεμο προσφορών που ξεκινά από τα 7 εκατομμύρια δολάρια έχει προκαλέσει το σχοινί που χρησιμοποιήθηκε για τον απαγχονισμό του ηγέτη του Ιράκ, Σαντάμ Χουσεΐν.

Πωλείται το σχοινί που κρέμασαν τον Σαντάμ Χουσεΐν - Προσφέρονται εξωφρενικά ποσά!



Το σχοινί, που φυλάσσεται από έναν πρώην υπουργό που βασανίστηκες τρεις φορές από το καθεστώς του Σαντάμ Χουσεΐν, φέρεται ως αντικείμενο πόθου μεταξύ δύο επιχειρηματιών από το Κουβέιτ, μια πλούσια ισραηλινή οικογένεια, μια τράπεζα και μια ιρανική θρησκευτική οργάνωση.

Ο Δρ. Mowaffak al-Rubaie, που οδήγησε τον πρώην πρόεδρο στο θάνατό του το 2006, το κρατά τυλιγμένο γύρω από το λαιμό ενός αγάλματος του Σαντάμ στο σαλόνι του στη βόρεια Βαγδάτη, σύμφωνα με την αραβική ιστοσελίδα ειδήσεων Al Araby.

Ο Δρ. al-Rubaie, που δεν έχει επιβεβαιώσει ούτε αρνηθεί την επικείμενη πώληση – λέγεται ότι ζητά περισσότερα από 7 εκατομμύρια και πως αναμένεται να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις με τους πιθανούς αγοραστές. Ισχυρίζεται πως διέταξε τους άνδρες του να του φέρουν πίσω τμήμα του σχοινιού με το οποίο απαγχονίστηκε ο Σαντάμ.

Ο Δρ. al-Rubaie δήλωσε στην Independent, πως θεώρησε «σωστό» να κρεμάσει το σχοινί γύρω από την χάλκινη προτομή που αφαίρεσαν οι Αμερικανοί από το παλάτι του Σαντάμ.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από την πώληση του σχοινιού «που καλύπτεται από μίσος και άγνοια» θα χρησιμοποιηθούν για το κοινωνικό όφελος, καθώς ο νόμος απαγορεύει την πώληση για ιδιωτικό κέρδος, όπως ισχυρίζεται ο ακτιβιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Ahmed Saeed.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου