Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

ΑΠΟΛΛΩΝ - ΚΑΜΠΑΛΑ 1-1 με υπογραφή του Ουκρανού διαιτητή

Ισόπαλη 1-1 τελείωσε η αναμέτρηση του Απόλλωνα με την Καμπάλα στο "Αντώνης Παπαδόπουλος". Μεγάλος αρνητικός πρωταγωνιστής ο Ουκρανός διαιτητής Σέργκι Μπόικο, που έπαιξε καθαρά υπέρ των Αζέρων, με αποκορύφωμα το πέναλτι που υπέδειξε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων και προήλθε η ισοφάριση. 



Μάλιστα, αγνόησε την άσεμνη χειρονομία του Χουσεΐνοφ, μετά το γκολ που σημείωσε. Το σκορ είχε ανοίξει ο Κολοκούδιας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας διεκόπη για είκοσι περίπου λεπτά, αφού ενώ αρχικά φάνηκε ότι ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη, με τους παίκτες να κατευθύνονται στα αποδυτήρια, ακολούθως επέστρεψε και διαιτήτευσε τα εναπομείναντα 2-3 λεπτά των καθυστερήσεων που απέμεναν.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Απόλλωνα να διαμαρτύρεται ορθά για πέναλτι για ανατροπή του Παπουλή από το Ζενιόφ και θα έπρεπε να καταλογιστεί η παράβαση στο 2΄. Ακολούθως, στο 9΄ και μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζοάο Πέδρο η κεφαλιά του Ελίζιο έφυγε έξω, ενώ ένα λεπτό αργότερα η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν έχασε τεράστια ευκαιρία για να ανοίξει το σκορ, όταν ο Αντόνοφ έκανε το μακρινό σουτ, με το Βάλε να αποκρούει και στη συνέχεια να λέει ΟΧΙ και στο νέο σουτ του Ζαργκάροφ από κοντά.
Στο 13΄ λίγο έλειψε η ομάδα του Εμανουέλ και κατ' ακρίβειαν ο Παπουλής να αιφνιδιάσει την αντίπαλο, όταν η σέντρα-σουτ του Ελλαδίτη πήρε κατεύθυνση προς τα δίχτυα, με τον κήπερ των Αζέρων να διώχνει σε κόρνερ.
Στην εξέλιξη της φάσης, ωστόσο, τίποτα δεν μπορούσε να αποτρέψει το γκολ για τους "κυανόλευκους", και μετά από απομάκρυνση του Μπεζοτόσνι στην εκτέλεση κόρνερ του Ντα Σίλβα, ο Παπουλής έκανε την σέντρα από δεξιά και ο Κολοκούδιας με κεφαλιά-ψαράκι "έγραψε" το 1-0 στο 14΄.
Μετά το γκολ που δέχθηκαν οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και είχαν κάποιες καλές στιγμές για να φέρουν το σκορ στα ίσια. Στο 18΄ ο Βάλε απέκρουσε το σουτ του Ζενιόφ, ενώ το ίδιο έπραξε στο 29΄ και στο σουτ του Γκάι. Ένα λεπτό αργότερα, νέο σουτ, αυτή τη φορά από τον Σαντίγκοφ, έφυγε άουτ.
Μία φάση που ήταν και η τελευταία αξιόλογη στο πρώτο μέρος.
Δυνατά μπήκε στην επανάληψη η Καμπάλα, στοχεύοντας στο γκολ της ισοφάρισης και στο 51΄ το σουτ του Αντόνοφ έφυγε άουτ.
Με την πάροδο του χρόνου, ο Απόλλωνας ισορρόπησε και στο 63΄ είχε μία καλή στιγμή, όταν το σουτ του Ζοάο Πέδρο κατέληξε έξω, ενώ στο 75΄ και μετά από εκτέλεση φάουλ του Πέδρο, η κεφαλιά του Φρέιρε έφυγε άουτ.
Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Τουράμ στο 77΄, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μπεζοτόσνι απέκρουσε τη νέα προσπάθεια του Βραζιλιάνου.
Με τη σειρά της, η ομάδα από το Αζερμπαϊτζάν είχε μία καλή στιγμή με τον Ζεκ στο 84΄.
Εκεί που όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι θα τελείωνε με νίκη της Λεμεσιανής ομάδας, ο Ουκρανός διαιτητής υπέδειξε πέναλτι για κράτημα του Φρέιρε στον Στάνκοβιτς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων. Μία πολύ αυστηρή απόφαση (Ο Βραζιλιάνος κρατάει τον αντίπαλό του, που πέφτει εύκολα στην περιοχή), με τον Μπόικο να αποδεικνύει και πάλι γιατί ανησυχούσαν για τον ορισμό του από πλευράς Απόλλωνα. Παράλληλα, μετά από αυτή την απόφαση προκλήθηκε ένταση ανάμεσα στους πάγκους και χρειάστηκε η παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.
Ο Χουσεΐνοφ που ανέλαβε την εκτέλεσή του νίκησε τον Μπρούνο Βάλε κι εν τέλει διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Μάλιστα, προέβη σε άσεμνη χειρονομία μετά το γκολ που πέτυχε, αλλά πού να την δει ο κύριος Μπόικο...
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας διεκόπη για είκοσι περίπου λεπτά, αφού ενώ αρχικά φάνηκε ότι ο διαιτητής σφύριξε τη λήξη, με τους παίκτες να κατευθύνονται στα αποδυτήρια, ακολούθως επέστρεψε και διαιτήτευσε τα εναπομείναντα 2-3 λεπτά των καθυστερήσεων που απέμεναν.
ΑΠΟΛΛΩΝ: Βάλε, Ελίζιο, Λόπες, Φρέιρε, Ζάιμε, Σακέτι, Γκουγιόν, Ντα Σίλβα (76΄ Τουράμ), Πέδρο (89΄ Στυλιανού), Παπουλής, Κολοκούδιας (63΄ Γκιέ).
ΚΑΜΠΑΛΑ: Μπεζοτόσνι, Στάνκοβιτς, Ρικαρντίνιο, Αμπάσοφ (85΄ Ντασντεμίροφ), Ράφαελ, Σαντίγκοφ, Χουσεΐνοφ, Γκάι, Ζαργκάροφ (35΄ Ντοντό), Ζενιόφ, Αντόνοφ (76΄ Ζεκ).
Κίτρινες Κάρτες: Ελίζιο, Λόπες, Φρέιρε - Αμπάσοφ, Ρικαρντίνιο, Στάνκοβιτς.
** Τρίτο ευρωπαϊκό γκολ για τον Κολοκούδια με τη φανέλα του Απόλλωνα.
** Πρώτη φετινή εμφάνιση για τον Άμπραχαμ Γκιέ.
** Το γκολ που δέχθηκε ο Απόλλωνας ήταν το πρώτο στη φετινή ευρωπαϊκή παρουσία του.
** Διαιτητής ο Oυκρανός Sergii Boiko και βοηθοί του οι Oleksandr Korniyko και Volodymyr Volodin, ενώ τέταρτος ο συμπατριώτης τους Anatoliy Abdula. Παρατηρητής διαιτησίας ο Γερμανός Eugen Strigel και παρατηρητής αγώνα ο Ισραηλινός Ronen Hershco.
kerkida.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου