Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Σ-έξι κι όσο αντέξει!

Καταιγιστικός ο ΠΑΟΚ συνέτριψε με σκορ 6-0 τη Λοκομοτίβα και συνεχίζει τον καλοκαιρινό μαραθώνιο των σερί αγώνων θέλοντας να φτάσει μέχρι τους ομίλους τους Europa League! Σ-έξι κι όσο αντέξει!




Ιδιαίτερα χαμηλό εμπόδιο αποδείχθηκε για τον ΠΑΟΚ η Λοκομοτίβα. Η ομάδα του Τούντορ αντιμετώπισε με πάθος και σοβαρότητα από την αρχή τη ρεβάνς με τους Κροάτες και ήδη από το… 3’ με γκολ του Λούκας είχε πάρει σκορ πρόκρισης! Μακ (7’, 84’), Πέλκας (14’), Κίτσιου (34’) και αυτογκόλ του Αντριγιάσεβιτς (59’) τα υπόλοιπα τέρματα που διαμόρφωσαν το τελικό 6-0. 

Το ματς



Αποφασισμένοι να αποδείξουν ότι εκείνο το σε βάρος του 2-1 πριν από μία εβδομάδα δεν ήταν παραπάνω από ένα ποδοσφαιρικό… καπρίτσιο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ μέχρι να πεις… Λοκομοτίβα, είχαν καθαρίσει τους λογαριασμούς τους με τους Κροάτες.

Με ηγέτη τον Λούκας, τον ένα από τους δύο στους οποίους ο Τούντορ κάνοντας επίδειξη δύναμης είχε αποκλείσει από το πρώτο ματς, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ήταν απλά καταιγιστικός.

inner

Ο… ατίθασος Ισπανός δεν ήταν μόνος, αλλά σε ένα παιχνίδι που δεν βρίσκεις ποδοσφαιριστή που να υστέρησε, είχε την τύχει να πετύχει σε ανάλογα κέφια τους Πέλκα και Μακ, με τους οποίους συνέθεσε τριπλέτα οργίων στην Τούμπα!

Οι συγκεκριμένοι άλλωστε ήταν και οι σκόρερ των τριών (3’ Λούκας, 7’ Μακ, 14’ Πέλκας) πρώτων τερμάτων που μετέτρεψαν τους αντιπάλους τους σε τρομαγμένα… ανθρωπάκια των οποίων ο φόβος μεγέθυνε την έτσι κι αλλιώς χαώδη διαφορά δυναμικότητας.
Για καλή τους τύχη από τις 11 τελικές των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος, μόνο άλλη μία (εκείνη που προήλθε από τοπ σόλο και το σουτ με το αριστερό του Κίτσιου βρήκε δίχτυα) και το σκορ… έμεινε στο 4-0 στο ημίχρονο!

inner

Αν και απολύτως φυσιολογικά οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ έπαιξαν πιο συντηρητικά στο δεύτερο μέρος, ήταν τέτοια η ψυχολογία εκείνων της Λοκομοτίβα που σου έδιναν την εντύπωση πως ακόμη και… μόνοι τους μπορεί να έστελναν την μπάλα στη δική τους εστία. Πράγμα που τελικά έγινε! Ένα σόλο και μια σέντρα του Μακ με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα αποδείχθηκε άλυτος γρίφος για την άμυνα των Κροατών που με αρνητικούς πρωταγωνιστές μιας απίστευτης καραμπόλας τους Μρτσέλα (προσπάθησε να διώξει) και Αντριγιάσεβιτς (το κεφάλι του βρέθηκε στην τροχιά της μπάλας) έκαναν το 5-0, ενώ ο Σλοβάκος εκμεταλλευόμενος ασίστ του Κίτσιου διαμόρφωσε το τελικό 6-0 στο 84’.

inner

Κάπως έτσι το ματς πέρασε στην ιστορία και ο ΠΑΟΚ ξεπέρασε την ανορθογραφία της ήττας με σκορ 2-1 στην Κροατία πριν από μία βδομάδα. Μια «σφαλιάρα» που προφανώς λειτούργησε θετικά για τους Θεσσαλονικείς οι οποίοι συνεχίζουν και… ελπίζουν στο Europa League. 

Οι συνθέσεις των ομάδων: 

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Κάτσε, Πέλκας, Τζιόλης (46’ Μαντούρο), Μακ, Λούκας, Κουλούρης (61’ Ρατς). 

Στον πάγκο: Μελίσσας, Σκόνδρας, Γκολάσα, Μυστακίδης, Σαλπιγγίδης. 

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒΑ: Ζελένικα, Μπάρτολετς, Μρτσέλα, Πρένγκα (25’ Μίσιτς), Μπρούσιτς, Λέκο (46’ Ντόλεζαλ), Μπεγκόνια, Αντριγιάσεβιτς, Κόλαρ, Σόβσιτς, Μάριτς (57’ Τσαπάν). 

Στον πάγκο: Ζαρκόβ, Μάμιτς, Πούλιτς, Φιόλιτς. 


sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου