Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ολλανδός πρωθυπουργός: Πίστευαν πραγματικά οι Ελληνες ότι αν ψηφίσουν «Οχι» θα τους ρωτούσαμε «πώς αλλιώς το θέλετε»;

Εξαλλος εμφανίστηκε ο Ολλανδός πρωθυπουργός στη βουλή, σε συζήτηση για την Ελλάδα.Ολλανδός πρωθυπουργός: Πίστευαν πραγματικά οι Ελληνες ότι αν ψηφίσουν «Οχι» θα τους ρωτούσαμε «πώς αλλιώς το θέλετε»;


Ο Μαρκ Ρούτε έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα προς την Ελλάδα ότι χωρίς σκληρές μεταρρυθμίσεις, θα τελειώσουν όλα, τόνισε με κάθε τρόπο ότι το δημοψήφισμα δεν αρκεί, ενώ δήλωσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των Ευρωπαίων. Παράλληλα, τόνισε ότι η Αθήνα πρέπει να αποφασίσει απόψε αν θέλει να μείνει στην ευρωζώνη.
«Ημουν έξαλλος όταν είδα τα tweet που έλεγαν ότι η Ελλάδα θα κάνει δημοψήφισμα», παραδέχθηκε ο Ολλανδός πρωθυπουργός, ενώ αναφερόμενος στο αποτέλεσμα είπε: «Πίστευαν πραγματικά οι Ελληνες ότι αν ψηφίσουν όχι θα πηγαίναμε και θα ρωτούσαμε ''πώς αλλιώς το θέλετε;''». Μάλιστα ξεκαθάρισε ότι αν αυτό είναι το βασικό επιχείρημα της ελληνικής κυβέρνησης, τότε δεν θα υπάρξει συμφωνία. «Αν οι Ελληνες έρθουν στις Βρυξέλλες και πουν απλά ''το 61% μας στηρίζει'' και αυτό ήταν, τότε θα τελειώσει γρήγορα. Χρειάζονται μεταρρυθμίσεις», είπε.
Μιλώντας για την ελληνική κυβέρνηση, δήλωσε ότι δεν έχει καμία ελπίδα πως θα εφαρμόσει τις υποσχέσεις, ενώ δήλωσε πως σέβεται τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά «μετά από αυτό που έχουν κάνει εκείνος και η ομάδα του θα πρέπει να ξανακερδίσουν την εμπιστοσύνη μας».
«Οι Ελληνες έχουν αρνηθεί κλωτσώντας και ουρλιάζοντας να αποδεχθούν μεταρρυθμίσεις αυτούς τους τελευταίους μήνες. Μπορείς να βοηθήσεις μία χώρα μόνο αν είναι έτοιμη να βοηθήσει και εκείνη εμάς και τον εαυτό της», είπε ο Ρούτε δίχως να κρύβει τον εκνευρισμό του.
«Θα χρειαστούμε περισσότερες μεταρρυθμίσεις από ότι πριν από μία εβδομάδα, όχι λιγότερες. Η Ελλάδα χρειάζεται τεράστιες μεταρρυθμίσεις, μεταξύ άλλων περικοπές στον προϋπολογισμό και λίγες αυξήσεις φόρων αν είναι δυνατόν. Το πρόβλημα δεν είναι η επίτευξη συμφωνιών. Με την Ελλάδα το πρόβλημα είναι ότι δεν τις εφαρμόζει», συνέχισε.
«Αν συνεχιστεί έτσι, αν δεν δεσμευθούν σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις, θα τελειώσουν όλα», ξεκαθάρισε.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου