Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

TOP-10 αστέρια που έχασε ο Σερ Αλεξ

Σε αυτά τα απίθανα χρόνια του Αλεξ Φέργκιουσον στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η ομάδα άγγιξε τον μύθο. Την βοήθησαν μεταγραφές που άλλαξαν την ιστορία της αν και πολλές άλλες κρίθηκαν αποτυχημένες. Σε αυτό το θέμα το «FFT» του gazzetta.gr ωστόσο, ασχολείται με αυτές που δεν έγιναν ποτέ. 10 παικταράδες με τις απίθανες ιστορίες τους...

 
10. Μίκαελ Εσιέν
Το 2000, όταν δηλαδή ακόμα δεν είχε μετακομίσει στην Ευρώπη, παίζοντας με την Εθνική Νέων της Γκάνας, είχε τραβήξει το αρχικό ενδιαφέρον των σκάουτερς της Γιουνάιτεντ. Ο 18χρονος μέσος βρέθηκε λοιπόν στο Μάντσεστερ, όπου πέρασε δύο δοκιμαστικά trials σε 15 ημέρες. Δεν έπεισε όμως και μάλιστα ο Φέργκιουσον είχε πει στους συνεργάτες του ότι «ήταν πολύ μικρόσωμος και δεν έκανε για την Premier League». Εκείνη τη χρονιά τον τσίμπησε η Μπαστιά και έπειτα όλοι γνωρίζουν το τι ακριβώς πέτυχε ο Γκανέζος νυν κόφτης του Παναθηναϊκού, ο οποίος μάλιστα πήρε και ιδιαίτερα σημαντικό όγκο.
 
 
 
9. Ααρον Ράμσεϊ
Το 2008, ο 18χρονος Ουαλός μέσος έγινε αντικείμενο μία περίεργης μεταγραφικής περιπέτειας. Στην περίπτωση του πάντως ο Φέργκιουσον τον ήθελε σαν τρελός. Καθώς λοιπόν η Γιουνάιτεντ ήρθε σε συμφωνία με την Κάρτνιφ για την αγορά του, έσπευσε να δημοσιεύσει τη μεταγραφή στην επίσημη ιστοσελίδα της. Ωστόσο, επειδή δεν είχε περάσει ακόμα ιατρικά, δεν είχαν πέσει οι υπογραφές. Οπότε, ενώ το όνομα του βρισκόταν στο site των Κόκκινων Διαβόλων, ο Ράμσεϊ υπέκυπτε στην ποδοσφαιρική γοητεία του Αρσέν Βενγκέρ και γινόταν Κανονιέρης. «Η Αρσεναλ μου έδειξε ότι με ήθελε περισσότερο», εξηγούσε λίγο αργότερα αυτός που σε όλη την παιδική και εφηβική πορεία του δήλωνε περίτρανα οπαδός της Μάντσεστερ.
 
 
 
8. Πολ Γκασκόιν
Με τη Νιούκαστλ έκανε απίθανα πράγματα και το 1988 στα 21 του ήταν έτοιμος για το άλμα. Ο Φέργκιουσον μίλησε μαζί του και τα βρήκαν. Μόνο που αντί να τον βάλει να υπογράψει επιτόπου, το ανέβαλαν για λίγες μέρες. Κάπου εκεί εμφανίστηκε η Τότεναμ και τον έκλεψε. Οι Spurs πήγαν στο ραντεβού, έχοντας στο χέρι τα κλειδιά μία εκπληκτικής βίλας στο Λονδίνο, η οποία προοριζόταν ως δώρο για τον Γκάζα. Στην αυτοβιογραφία του ο Γκασκόιν αναφέρει ότι μετάνιωσε που τελικά δεν πήγε στη Γιουνάιτεντ, η οποία βέβαια το 1988 δεν ήταν ο γίγαντας που είναι τώρα.
 
 
 
7. Ραούλ
Το 2011, όταν ο Ισπανός θρύλος αποφάσισε να φύγει από τη Ρεάλ, ο Φέργκιουσον συναντήθηκε μαζί του. Μόνο που τότε στη Γιουνάιτεντ υπήρχαν οι Ρούνεϊ, Μπερμπάτοφ, Οουεν για τη γραμμή κρούσης. Ο Ραούλ δεν πήρε τις εγγυήσεις που ήθελε ότι θα ήταν βασικός και έτσι μετακόμισε στη Σάλκε, με την οποία έφτασε στα ημιτελικά του Champions League.
 
 
 
6. Πετρ Τσεχ
Το 2003 η Μάντσεστερ αναζητούσε ακόμη τον άξιο αντικαταστάτη του Σμάιχελ. Ο Φέργκιουσον πλησίασε τον 21χρονο τότε Τσέχο τερματοφύλακα που έπαιζε στη Ρεν. Τον είχε προσέξει από τη σεζόν 2001-'02, όταν είχε παρουσιαστεί στο Champions League με τη Σπάρτα Πράγας. Αν και ο νεαρός ήθελε σαν τρελός να πάει και η Ρεν ζητούσε μόλις 10 εκατ. ευρώ, ο Σερ Αλεξ έκανε πίσω και τελικά αγόρασε τον Τιμ Χάουαρντ, ο οποίος φυσικά δεν του βγήκε.
 
 
 
5. Στίβεν Τζέραρντ
Το 2004 ο Τζέραρντ ακόμα δεν ήταν ο ηγέτης της Λίβερπουλ. Τότε λοιπόν εμφανιζόταν απογοητευμένος από το ότι οι Κόκκινοι δεν κατακτούσαν τίτλους. Ο Σερ Αλεξ μίλησε μαζί του, αλλά δεν μπόρεσε να τον πείσει για τη μεγάλη αυτή μετακίνηση, η οποία θα άλλαζε το μέλλον και των δύο ομάδων και ειδικά αυτό των Reds με αρνητικό τρόπο. Ενα χρόνο αργότερα ο αρχηγός θα οδηγούσε την ομάδα του στο Champions League.
 
 
 
4. Φερνάντο Τόρες
Το 2000 έφτασαν στο γραφείο του Φέργκιουσον αναφορές για ένα σούπερ ταλέντο στη Μαδρίτη. Ταξίδεψε ο ίδιος στην ισπανική πρωτεύουσα και προσπάθησε να πάρει τον πιτσιρικά επιθετικό για δοκιμαστικά στο Μάντσεστερ. Μόνο που η Ατλέτικο αποφάσισε να του δώσει επαγγελματικό συμβόλαιο, πάτησε στο συναίσθημα που είχε για τους Ροχιμπλάνκος, τον προώθησε στους Ανδρες και τον κράτησε κοντά της. Τουλάχιστον μέχρι τη μετακόμιση του στο Λίβερπουλ.
 
 
 
3. Αριεν Ρόμπεν
Το 2004 ο 20χρονος Ολλανδός είχε ξεχωρίσει για τις ντρίμπλες και την ταχύτητα του, κάνοντας τρελά πράγματα στο Champions League. Επόμενο ήταν να τον θέλουν ολες οι μεγάλες ομάδες. Η Γιουνάιτεντ έκανε την πρόταση της. Μόνο που τα 11 εκατ. ευρώ ήταν πολύ λιγότερα από τα 15 που πλήρωσε ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς για να ικανοποιήσει την επιθυμία του νέου προπονητή του, του Ζοσέ Μουρίνιο.
 
 
 
2. Ροναλντίνιο
Το 2003 είχε φτάσει η στιγμή της μεγάλης μεταγραφής του μάγου. Ο Ροναλτίνιο τα είχε βρει σε όλα και ήταν έτοιμος να ταξιδέψει στο Μάντσεστερ για τις υπογραφές. Την ύστατη στιγμή όμως δέχτηκε το τηλεφώνημα του Σάντρο Ροσέλ. Ηταν ο Νο2 του νέου προέδρου της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα. Επίσης ήταν μέχρι τότε διευθυντής του γραφείου της Nike στη Λατινική Αμερική. Κατά συνέπεια είχε τρομερές σχέσεις ως σπόνσορας του Βραζιλιάνου. Αντί για την Αγγλία, ο Ρόνι μπήκε στο αεροπλάνο για τη Βαρκελώνη.
 
 
 
1. Γκάρεθ Μπέιλ
Αυτή ουσιαστικά ήταν το 2013 η τελευταία μεγάλη επιθυμία του Σερ Αλεξ, ο οποίος όμως είχε παραδώσει επισήμως τα ηνία στον Ντέιβιντ Μόγιες. Ωστόσο, ο Φέργκιουσον διαπραγματεύτηκε με την Τότεναμ και τον Ουαλό μεσοεπιθετικό, αλλά όσα κι αν έδινε η Γιουνάιτεντ, δεν μπορούσε να πιάσει το 100άρικο που πλήρωσε η Ρεάλ. Ο Μπέιλ πάντως ήθελε και ακόμα θέλει να πάει στο Μάντσεστερ.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου