Πέμπτη 9 Ιουλίου 2015

Nouvel Observateur: Ποτέ χωρίς την Ελλάδα!

"Ποτέ χωρίς την Ελλάδα!". Αυτός είναι ο τίτλος του πρωτοσέλιδου του γαλλικού περιοδικού Nouvel Observateur, με την Αφροδίτη της Μήλου σε μπλε φόντο.



Το Nouvel Observateur εκφράζει τη θέση της γαλλικής κυβέρνησης αλλά και του προέδρου, Φρανσουά Ολάντ, οι οποίοι τις τελευταίες ώρες κάνουν έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους.
Παράλληλα, από το βράδυ της Τετάρτης, η γαλλική αντιπροσωπεία και οι Γάλλοι τεχνοκράτες είναι δίπλα στους Έλληνες συναδέλφους τους και τους βοηθούν σε ό,τι χρειάζεται να αποφευχθεί ακριβώς αυτό που λέει και το πρωτοσέλιδο του Nouvel Observateur: ένα Grexit.
"Η ευρωπαϊκή απάντηση στην ελληνική πανωλεθρία δεν μπορεί να είναι να στερήσουμε το μέλλον ενός λαού, ακόμα κι αν ήταν σε μεγάλο βαθμό υπεύθυνος για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα. Μας λένε πως οι Έλληνες χρεοκόπησαν, πως ποτέ δεν προχώρησαν στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις. Αλλά ας θυμηθούμε πως η θεραπεία λιτότητας που η ίδια Ευρώπη τους επέβαλλε εδώ και πέντε χρόνια τους βύθισε σε μια ύφεση αντίστοιχη χώρας σε πόλεμο", αναφέρει το δημοσίευμα.
Το πρωτοσέλιδο που κάνει το γύρο του διαδικτύου είναι γαλάζιο, η Αφροδίτη της Μήλου έχει γυρισμένη την πλάτη της και ο τίτλος μοιάζει με ταινία του Ζιλ Ντασέν και πρωταγωνίστρια τη Μελίνα. "Ποτέ την Κυριακή" ήταν εκείνη, "Ποτέ χωρίς την Ελλάδα" είναι ο τίτλος του L' Observateur.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου