Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

ΗΠΑ: Αποζημίωση σε 8.000 γυναίκες για γυναικολόγο που τις βιντεοσκοπούσε

Ο δρ. Νικίτα ΛέβιΤι καλέιται να πληρώσει το νοσοκομείο - Ο γιατρός αυτοκτόνησε μία περίπου εβδομάδα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου





Συνολικά 190 εκατ. δολάρια θα πάρουν τα θύματα του δρ. Νικίτα Λέβι στο Johns Hopkins του Μέριλαντ, ως αποζημίωση για το ότι ο γυναικολόγος που εργαζόταν εκεί κατέγραφε τις εξετάσεις τους με κρυφές κάμερες.

Ειδικότερα, ο γιατρός φέρεται να είχε σειρά από ειδικά αξεσουάρ, όπως στυλό, μπρελόκ και άλλα, στα οποία υπήρχαν ενσωματωμένες κάμερες, με τα οποία βιντεοσκοπούσε τις ασθενείς του.

Ενας συνάδελφός του αντελήφθη ότι είχε κρεμασμένο στο λαιμό του ένα στυλό-κάμερα και άρχισε η διαδικασία της αποκάλυψης του σκανδάλου. Στην κατοικία του γυναικολόγου βρέθηκαν πάνω από 1.200 φωτογραφίες και βίντεο.

Ο Λέβι απολύθηκε από το νοσοκομείο στις 8 Φεβρουαρίου πέρσι και δέκα ημέρες μετά βρέθηκε νεκρός. Ωστόσο, ο θάνατός του δεν εμπόδισε το δικηγορικό γραφείο που ανέλαβε την υπόθεση εναντίον του νοσοκομείου να συγκεντρώσει περίπου 8.000 ασθενείς του και τελικά να «κερδίσει» ένα συμβιβασμό για αποζημίωση 190 εκατ. δολαρίων.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο Τζόναθαν Σκότσορ, όλες τους ένιωσαν «προδομένες» και θύματα βάρβαρης συμπεριφοράς. Στην αγωγή συμπεριλαμβάνονται αιτιάσεις για υπερσυνταγογράφηση εξετάσεων και απρεπείς σωματικές επαφές κατά τη διάρκειά τους.

Τέλος, να σημειωθεί πως, σύμφωνα με την έρευνα των Αρχών, δεν υπήρξαν καταγραφές από ανήλικες ασθενείς, ενώ το υλικό δεν κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου