Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Μαλαισιανό Boeing συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία

Μαλαισιανό Boeing συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία
Κίεβο: Αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία, ενώ προσπαθούσε να εισέλθει στον ρωσικό εναέριο χώρο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 280 επιβάτες και 15μελές πλήρωμα. Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Ιντερφάξ, το Υπουργείο Εσωτερικών  της Ουκρανίας  επιβεβαίωσε την πληροφορία για την συντριβή του αεροπλάνου των Μαλαισιανών Αερογραμμών Boeing 777 στην περιοχή του Ντόνετσκ. 




Σύμφωνα τον σύμβουλο του Υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας Αντόν Γερασένκο σκοτώθηκαν 280 επιβάτες και το 15μελες πλήρωμα. Νωρίτερα διάφορες πηγές είχαν αναφέρει ότι το αεροπλάνο χτυπήθηκε σε ύψος 10 χιλιομέτρων και καταρρίφθηκε. 

Επίσημη επιβεβαίωση αυτή της πληροφορίας μέχρι στιγμής δεν υπάρχει. Στον χώρο της συντριβής μεταβαίνει κυβερνητικό κλιμάκιο εκτάκτων καταστάσεων. Το αεροπλάνο εκτελούσε δρομολόγιο από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπουρ και διέσχιζε τον εναέριο χώρο της Ουκρανίας. 

Ποροσένκο: Το αεροσκάφος μπορεί να έχει καταρριφθεί

 Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι το αεροπλάνο των Μαλαισιανών Αερογραμμών που συνετρίβη στην στην Ανατολική Ουκρανία, στη οποία υπάρχει έντονη παρουσία Ρώσων αυτονομιστών, μπορεί να καταρρίφθηκε. 

«Δεν αποκλείουμε ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε και μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις δεν άνοιξαν πυρ εναντίον οποιωνδήποτε στόχων στον ουρανό», ανέφερε ο κ. Ποροσένκο σε δήλωση του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της   Ουκρανικής Προεδρίας. 

Ο Πρέσβης της Ρωσίας στα Ηνωμένα Έθνη Βιτάλι Τσούρκιν ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι η Ρωσία δεν κατέρριψε το αεροσκάφος. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς οι υπηρεσίες άμεσης δράσης που έσπευσαν στην περιοχή, εντόπισαν τουλάχιστον 100 πτώματα τα οποία έχουν διασκορπιστεί σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το σημείο συντριβής. 

Οι Μαλαισιανές Αερογραμμές ανέφεραν στο λογαριασμό τους στο twitter ότι έχασαν επαφή με το αεροσκάφος από το Άμστερνταμ και ότι η τελευταία θέση στην οποία εντόπιζαν το αεροσκάφος ήταν στον ουκρανικό εναέριο χώρο. Ο Λευκός Οίκος δήλωσε ενήμερος για το συμβάν, ωστόσο ανέφερε ότι δεν μπορεί ακόμα να επιβεβαιώσει οποιεσδήποτε πληροφορίες. 

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου