Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Οι επτά αμφιλεγόμενες στιγμές που «σφράγισαν» το Μουντιάλ της Βραζιλίας

Οι επτά αμφιλεγόμενες στιγμές που «σφράγισαν» το Μουντιάλ της ΒραζιλίαςΑπό το δάγκωμα του Σουάρεζ, στον Ιάπωνα διαιτητή του αγώνα Κροατία-Βραζιλία έως τη «σφαγή» στα αποδυτήρια της Γκάνας και το ξύλο των παιχτών του Καμερούν





Μια ημέρα απέμεινε για να ολοκληρωθεί και το Μουντιάλ της Βραζιλίας το οποίο «σφραγίστηκε» από επτά στιγμές, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Telegraph.

Πρώτη στον κατάλογο η στιγμή που ο Λουίς Σουάρες δάγκωσε τον Τζιόρτζιο Κιελίνι «διαδεχόμενος» την κεφαλιά του Ζινεντίν Ζιντάν στο Μάριο Ματεράτσι και την καρατιά του Νάιτζελ ντε Γιονγκ. Το περιστατικό πήρε διαστάσεις τόσο γιατί ήταν η τρίτη φορά που ο Ουρουγουανός σούπερ σταρ δάγκωσε αντίπαλό του όσο και γιατί αρχικά αρνήθηκε ότι δοκίμασε τα δόντια του στην πλάτη του Ιταλού αμυντικού.

 

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο γιαπωνέζος διαιτητής Νισιμούρα και οι αμφιλεγόμενες αποφάσεις που πήρε κατά τη διάρκεια του αγώνα της πρεμιέρας ανάμεσα στην Κροατία και την Βραζιλία (το πέναλτι υπέρ της Σελεσάο, η ακύρωση γκολ των Κροατών και η κόκκινη κάρτα που δεν πήρε ο Νεϊμάρ όταν χτύπησε με τον αγκώνα τον Λούκα Μόντριτς)

 

Τρίτη ο τραυματισμός του Νεϊμάρ στην πλάτη από το χτύπημα του κολομβιανού Ζούνιγκα που κόστισε στον σούπερ σταρ της Βραζιλίας την παρουσία του στον ημιτελικό κόντρα στη Γερμανία με τη γνωστή κατάληξη και τη ντροπιαστική ήττα με 7-1.

 

Στην τέταρτη θέση η εκπληκτική εμφάνιση του Τιμ Κρουλ στα πέναλτι κόντρα στην Κόστα Ρίκα. Ο ολλανδός τερματοφύλακας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ένα λεπτό πριν το τέλος της παράτασης και έπιασε δύο πέναλτι στέλνοντας τους οράνιε στους «4» της διοργάνωσης.

 

Η συμπλοκή στον αγωνιστικό χώρο ανάμεσα στον Ασού-Εκοτό και τον Μπέντζαμιν Μουκαντζό στον αγώνα Καμερούν-Κροατία που συνεχίστηκε και στα αποδυτήρια είναι η πέμπτη στιγμή που «σφράγισε» τους αγώνες της Βραζιλίας. Αιτία της κόντρας των Καμερουνέζων η άρνηση του Μουκαντζό να δώσει μια πάσα στον συμπαίχτη του.

 

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείψει και ο Αριέν Ρόμπεν, ο οποίος προκάλεσε μεγάλη συζήτηση με την παραδοχή του ότι «βούτηξε» σε μια φάση του πρώτου ημιχρόνου του αγώνα Ολλανδία-Μεξικό. Λάδι στη φωτιά έριξε το γεγονός ότι η Ολλανδία τελικά κέρδισε το παιχνίδι με πέναλτι που κέρδισε ο Ρόμπεν στο τέλος του αγώνα και μετέτρεψε σε γκολ ο Χούντελααρ.

 

Μεγάλη συζήτηση και πολλές εντάσεις προκάλεσε, τέλος, και το ζήτημα των πριμ ιδιαίτερα για παίχτες αφρικανικών χωρών. Στο Καμερούν οι παίχτες αρνήθηκαν να ταξιδέψουν στη Βραζιλία ζητώντας αύξηση του ποσού, στη Γκάνα η κυβέρνηση χρειάστηκε να στείλει 3 εκατ. δολάρια σε μετρητά με ειδική πτήση για να κατευνάσει τους ποδοσφαιριστές και στη Νιγηρία αρνήθηκαν να προπονηθούν την παραμονή του αγώνα με τη Γαλλία από φόβο ότι δεν θα εισπράξουν το μπόνους που τους είχαν τάξει.



protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου