Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Αναστασιαδης: Όραμά μου να δω τους Τούρκους στρατιώτες να μπαίνουν στα πλοία και να φεύγουν

Αναστασιαδης: Όραμά μου να δω τους Τούρκους στρατιώτες να μπαίνουν στα πλοία και να φεύγουν

Κάτω από τις μεσίστιες, σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Άνωσης,  αποκαλύφθηκε την Κυριακή στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία το έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Κύπριο Πρόεδρο




Κάτω από τις μεσίστιες, σημαίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Άνωσης,  αποκαλύφθηκε την Κυριακή στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία το έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Κύπριο Πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη. 

Το κτίριο χτίστηκε επί αγγλοκρατίας και αποτελούσε οικεία του εκάστοτε Βρετανού Κυβερνήτη. 

Στην είσοδο του έχει τον αγγλικό θυρεό, ο οποίος αποφασίστηκε να διατηρηθεί αφού πρόκειται για ιστορικό στοιχείο του μεγάρου. Προσφάτως φιλοτεχνήθηκε το έμβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η αποκάλυψη του εμβλήματος από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη προηγήθηκε την έναρξης της εκδήλωσης για την καταδίκη των θλιβερών γεγονότων του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής, που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο. Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Σε αυτήν παρευρέθηκαν  σύσσωμη η πολιτική ηγεσία, κρατικοί αξιωματούχοι η Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Μαρία  Κόλλια-Τσαρουχά, ομογενείς Βουλευτές, οι ΕΛΔΥΚΑάριοι που υπερασπίστηκαν την ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας κατά την τουρκική εισβολή, στέλνοντας μήνυμα ενότητας του όπου γης Ελληνισμού.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης δεσμεύτηκε σε σταθερότητα στον αγώνα για ανατροπή της κατάστασης που δημιούργησε η τουρκική εισβολή και το όραμα του, όπως και όλων, λαού και ηγεσίας, να δει τα τουρκικά στρατεύματα να επιβιβάζονται στα πλοία και να αποχωρούν από την Κύπρο.

Έστειλε επίσης ξεκάθαρο μήνυμα στην τουρκοκυπριακή ηγεσία και την Τουρκία πως εάν επιθυμούν πραγματικά την εξεύρεση μόνιμης λύσης πρέπει να σεβαστούν τα συμφωνηθέντα και τη σωρεία των αποφάσεων και των ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.

Συνεχίζοντας είπε ότι πρέπει να σεβαστούν και τις αποφάσεις του ΕΔΑΔ και να επιδείξουν τον ελάχιστο σεβασμό στις οικογένειες των αγνοουμένων να πληροφορηθούν για την τύχη των προσφιλών τους που αγνοούνται από το 1974.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου