Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Τι τρέχει με τις μυστηριώδεις τρύπες στη Σιβηρία; - Βρέθηκαν άλλες δύο!

Τι τρέχει με τις μυστηριώδεις τρύπες στη Σιβηρία; - Βρέθηκαν άλλες δύο!Ενώ οι επιστήμονες διερευνούν το φαινόμενο μιας μυστηριώδους τρύπας, που ανακαλύφθηκε στην έρημο της Σιβηρίας, άλλες δύο παρόμοιες τρύπες «ήρθαν στο φως», από εκτροφείς ταράνδων




Εκτός από την μυστηριώδη τρύπα που ανακαλύφθηκε στη βόρεια Σιβηρία, τώρα πάλι εκτροφείς ταράνδων ανακάλυψαν δύο ακόμα παρόμοιες τρύπες, σε δύο εκ διαμέτρου αντίθετες τοποθεσίες στην παγωμένη περιοχή της Ρωσίας.

Η μία μυστηριώδης τρύπα βρέθηκε στην χερσόνησο Yamal, στο μέρος που ανακαλύφθηκε και η πρώτη και έχει διάμετρο 15 μέτρα. Η δεύτερη βρέθηκε σε μεγάλη απόσταση από τη χερσόνησο, εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, στην χερσόνησο Taymyr, στην ανατολική Σιβηρία.

 
Η εφημερίδα «Siberian Times» αναφέρει ότι και οι δύο νέες μυστηριώδεις τρύπες
ανακαλύφθηκαν από εκτροφείς ταράνδων και το Ινστιτούτο «Earth Cryosphere» μελετά το φαινόμενο ήδη από τις 16 Ιουλίου, όταν ανακαλύφθηκε η πρώτη τρύπα, η οποία εκτιμάται ότι έχει βάθος 70 μέτρα!



Η Marina Leibman, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας που μελετά το φαινόμενο, δήλωσε ότι αναμφίβολα οι επιστήμονες θα πρέπει να μελετήσουν αυτό το φαινόμενο και η εύρεση των δύο νέων οπών, δίνει πρόσθετα στοιχεία στους επιστήμονες.

Στον βυθό της πρώτης τρύπας οι ερευνητές ανακάλυψαν μια παγωμένη λίμνη και έχουν λάβει δείγματα τόσο από το έδαφος, όσο και από τον πάγο, προκειμένου να διερευνήσουν το μυστήριο σχηματισμού της παράξενης τρύπας.

Ο Vladimir Pushkarev, υπεύθυνος του «Ρωσικού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Αρκτικής», δήλωσε ότι πρόκειται για ένα ενδιαφέρον φαινόμενο και αξίζει να συνεχιστεί η επιστημονική διερεύνησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου