Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Απίστευτες φωτογραφίες από τον κόσμο των μυρμηγκιών

Ο Ρώσος φωτογράφος, Αντρέι Παβλόφ, δημιουργεί όμορφες φωτογραφίες με πρωταγωνιστές το αγαπημένο του θέμα, τα μυρμήγκια.


Αυτό που είναι πραγματικά απίστευτο στις εικόνες του είναι το εκπληκτικό γεγονός ότι δεν έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή ψηφιακής επεξεργασίας.
Όποιος κοιτάζει τις φωτογραφίες θα μπορούσε να πιστέψει ότι φαίνεται σαν να έχουν υποστεί ψηφιακή επεξεργασία ή αποτελούνται από ψεύτικα έντομα. Κάτι τέτοιο όμως θα ήταν λάθος!
Τα μυρμήγκια σε αυτές τις εικόνες είναι πραγματικά και ζωντανά. Πως έγινε; Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι ο Αντρέι Παβλόφ πέρασε ώρες «στήνοντας» αυτές τις φανταστικές σκηνές.
Ο Παβλόφ πρώτα έκανε μία μελέτη επάνω στα μυρμήγκια. Τότε ήταν που έμαθε ότι όλα ακολουθούν μια πολύ συγκεκριμένη διαδρομή όταν είναι σε... εργασία.
Έτσι, αντί να έρχεται σε αντίθεση με τις φυσικές τους τάσεις, αποφάσισε να «πάει» μαζί με την κανονική ροή των δραστηριοτήτων τους.
Ο Αντρέι Παβλόφ τοποθέτησε τα «σκηνικά» του στην πορεία των μυρμηγκιών, και επέτρεψε τη φυσική ροή των δραστηριοτήτων τους να «αναλάβουν δράση».
Οι εικόνες έχουν ληφθεί από το σπίτι του στη Ρωσία, όπου τα μυρμήγκια φαίνονται στο φυσικό τους περιβάλλον.
Το αποτέλεσμα είναι αυτές οι καταπληκτικές εικόνες, στις οποίες μπορείτε να δείτε τα έντομα που αλληλεπιδρούν με τα μικροσκοπικά «σύνολα» του καλλιτέχνη.
Πηγή Φωτογραφιών: daily-art.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου