Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ελλάδα: Συνελήφθη ο Μαζιώτης

mazio4_492_355Συνελήφθη στην συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Καπνικαρέας, ο καταζητούμενος Νίκος Μαζιώτης από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. 


Συγκεκριμένα το μεσημέρι γύρω στις 12.30 αστυνομικοί ειδοποιούνται ότι ένα άτομο που μοιάζει με τον Νίκο Μαζιώτη βρίσκεται στο Μοναστηράκι.

Σπεύδουν εκεί και τον βλέπουν να μπαίνει σε ένα κατάστημα στην συμβολή των οδών Ερμού και Αθηνάς που πουλάει είδη εξοχής και κάμπινγκ. Ο τρομοκράτης ζητάει από υπάλληλο του καταστήματος ένα σάκο. Η πωλήτρια του καταστήματος καταλαβαίνει ότι κάτω από την μπλούζα του έχει όπλο.

Οι αστυνομικοί έχουν ήδη αναπτυχθεί έξω από το κατάστημα και μόλις ο Μαζιώτης βγήκε τον κάλεσαν να παραδοθεί. Εκείνος όμως, πυροβολεί εναντίον τους και προσπαθεί να διαφύγει. Μπαίνει σε ένα ταξί και έχει μαζί του και ένα μεγάλο σακ βουαγιάζ. Οι αστυνομικοί τον καταδιώκουν και τον εγκλωβίζουν στην οδό Μητροπόλεως. Εκεί πέφτουν και οι δεύτεροι πυροβολισμοί όπου τραυματίστηκε ο Μαζιώτης.
Από τη συμπλοκή τραυματίστηκε ένας αστυνομικός, ο καταζητούμενος τρομοκράτης, και δύο τουρίστες, ένας Γερμανός και ένας Αυστραλός. Ωστόσο η κατάσταση της υγείας και των τεσσάρων δεν εμπνέει καμία ανησυχία. Ο Νίκος Μαζιώτης μεταφέρθηκε φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός με τραύματα στο δεξί του χέρι, το οποίο έχει θρυμματιστεί. Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr ο Μαζιώτης βρίσκεται στο χειρουργείο όπου θα υποβληθεί σε επέμβαση οστεοσύνθεσης βραχίονα ενώ δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο η υγεία του, ωστόσο θα χρειαστεί 15ημέρες νοσηλείας.

Ο 29χρονος αστυνομικός μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, με τραύμα στο μηρό.
Ο τρομοκράτης όπως φάνηκε ήταν έτοιμος για όλα και δεν δίστασε να πυροβολήσει τον αστυνομικό στο θώρακα, με την πρώτη σφαίρα από το όπλο του Μαζιώτη να καρφώνεται στο αλεξίσφαιρο γιλέκο του.
Η περιοχή έχει αποκλειστεί, ενώ κατά τη διάρκεια του περιστατικού επικράτησε πανικός καθώς στο σημείο βρίσκονταν πολλοί πολίτες και τουρίστες.


Πηγή: iefimerida

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου