Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Απίστευτο: 200.000 δολάρια κοστίζει η κάθε μία μετοχή της εταιρείας του Γουόρεν Μπάφετ

Απίστευτο: 200.000 δολάρια κοστίζει η κάθε μία μετοχή της εταιρείας του Γουόρεν ΜπάφετΤιμή-ρεκόρ - Ως τη «Ρολς Ρόις» των μετοχών χαρακτηρίζουν τη μετοχή της Berkshire Hathaway οικονομικοί αναλυτές





Κάθε ρεκόρ έσπασε την περασμένη εβδομάδα η τιμής της μετοχής της εταιρείας Berkshire Hathaway συμφερόντων Γουόρεν Μπάφετ καθώς πλέον διατίθεται προς 200.000 ευρώ.

Κοστίζει δηλαδή όσο και ένα μέσο σπίτι στις ΗΠΑ δικαιολογώντας τον χαρακτηρισμό «Ρολς Ρόις» των μετοχών που της έχουν αποδόσει οικονομικοί αναλυτές.

Πρόκειται για την έμπρακτη επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στον δισεκατομμυριούχ 83χρονο μεγαλοεπενδυτή.

Σύμφωνα με το Businnes Insider αν κάποιος είχε εμπιστευτεί στη μετοχή της Berkshire Hathaway 1.000 δολάρια όταν η εταιρεία έκανε τα πρώτα της βήματα, τώρα θα ήταν πλουσιότερος κατά 10 εκατ. δολάρια.

Βασική αρχή του Μπάφετ ήταν πάντα η επένδυση στις πιο σταθερές εταιρείες που θα αποδώσουν μακροπρόθεσμα στη λογική της αγοράς και της διακράτησης.

Η Berkshire Hathaway εμπλέκεται σε μια σειρά επιχειρήσεων σε κλάδους όπως οι σιδηρόδρομοι, οι ασφάλειες, οι κατασκευές, το εμπόριο, οι εφημερίδες και η εστίαση. Τελευταία επένδυση η αγορά 2,3 εκατ. μετοχών της καλωδιακής εταιρείας Charter Communications έναντι 361 εκατ. δολαρίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου