Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Τα πιο ανατριχιαστικά ξενοδοχεία στον κόσμο: Κλόουν και φαντάσματα σας κόβουν τον ύπνο [εικόνες]

Τα πιο ανατριχιαστικά ξενοδοχεία στον κόσμο: Κλόουν και φαντάσματα σας κόβουν τοΜπορεί το τραγούδι «Hotel California» να μην περιγράφει το ιδανικό θέρετρο για διακοπές, όμως επειδή τον άνθρωπο, από τη φύση του τον «τραβάει» οτιδήποτε μακάβριο και ανατριχιαστικό, τα ανατριχιαστικά στοιχειωμένα ξενοδοχεία του κόσμου δέχονται εκατοντάδες επισκέπτες κάθε χρόνο.



Γεμάτα κλόουν, φαντάσματα και αστικούς μύθους και θρύλους που παγώνουν το αίμα, αυτά είναι τα πιο τρομακτικά ξενοδοχεία στον κόσμο:


Clown Motel – Νεβάδα, ΗΠΑ

Η coulrophobia (φοβία για τους κλόουν) είναι μία ευρέως διαδεδομένη φοβία στον δυτικό κόσμο και αυτό ακριβώς έρχεται να εκμεταλλευτεί το συγκεκριμένο μοτέλ. Με τόσους κλόουν εκεί μέσα είτε θα ξεπεράσετε τους φόβους σας εντελώς, είτε θα φύγετε τρέχοντας. Κι επειδή το concept δεν είναι αρκετά φρικιαστικό από μόνο του, το ξενοδοχείο είναι χτισμένο δίπλα σε ένα παλιό νεκροταφείο.
 




Crescent Hotel – Αρκάνσας, ΗΠΑ

Θεωρείται το πιο στοιχειωμένο κτίριο των ΗΠΑ και οι ιστορίες που το συνοδεύουν είναι πραγματικά ανατριχιαστικές. Το κτίριο, που θεωρείται ιστορικό ορόσημο, χτίστικε το 1886, ως spa για τους πλούσιους και διάσημους, αλλά αυτό κράτησε μόνο για 20 χρόνια και στη συνέχεια μετατράπηκε σε κολλέγιο. Το 1937 έγινε σανατόριο, προσφέροντας «θαυματουργές θεραπείες» για διάφορες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Φυσικά, αυτές οι λεγόμενες θεραπείες δεν λειτούργησαν ποτέ και πολλά άτομα έχασαν τη ζωή τους εκεί, ενώ ο ιδιοκτήτης του κατέληξε στη φυλακή. 


Το 1940 έγινε η αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς και από τότε είναι ξενοδοχείο. Σύμφωνα με τους επισκέπτες, υπάρχουν τουλάχιστον 8 διαφορετικά φαντάσματα εκεί, μεταξύ των οποίων, ένας λιθοξόος που έχασε τη ζωή τους κατά την κατασκευή του spa, ένας φοιτητής του κολλεγίου ο οποίος αυτοκτόνησε πηδώντας από τη στέγη, ένας ασθενής με καρκίνο που ήρθε στο θέρετρο αναζητώντας θεραπεία, ένας γιατρός που εργαζόταν εκεί και νοσοκόμες που λέγεται ότι κυκλοφορούν στους διαδρόμους με φορεία.



Talbot Hotel – Νορθάμπτον, Αγγλία

Αν είστε αρκετά θαρραλέος, μπορείτε να επισκεφθείτε το ξενοδοχείο Τάλμποτ και να έχετε μία βασιλική συνάντηση. Η Μέρι ήταν βασίλισσα της Αγγλίας και σύζυγος του βασιλιά της Γαλλίας τον 16ο αιώνα. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της, φυλακίστηκε από τη βασίλισσα Ελισάβετ Ι σε διάφορα κάστρα της Αγγλίας,καθώς θεωρούνταν απειλή για το θρόνο. Τελικά η Μέρι δικάστηκε για προδοσία και εκτελέστηκε και η τελευταία επιθυμία της να ταφεί στη Γαλλία αγνοήθηκε. Αντ 'αυτού, το σώμα της θάφτηκε στον καθεδρικό ναό του Peterborough και τα σωθικά της θάφτηκαν στα κρυφά μέσα στο κάστρο Fotheringhay, το οποίο δεν υπάρχει πια, αλλά τα αντικείμενα του κάστρου σώζονται στο ξενοδοχείο Τάλμποτ.
 


Airth Castle – Φαλκιρκ, Σκωτία

Χρονολογείται από τον 14ο αιώνα και θεωρείται το πιο στοιχειωμένο κτίριο της Σκωτίας. Τα πιο συχνά πνεύματα που βλέπουν οι επισκέπτες είναι μία νταντά με δύο παιδιά, που πέθαναν σε μια πυρκαγιά στο κάστρο πριν από πολύ καιρό. Ακόμη και εκείνοι που δεν τα βλέπουν, αναφέρουν ότι ακούν παιδιά να παίζουν σε κενές αίθουσες ή κραυγές από τις υπηρέτριες. Η πιο παράξενη συνάντηση φαίνεται να είναι το σκυλί φάντασμα που περιφέρεται στις αίθουσες και επιτίθεται στους αστραγάλους των ανθρώπων.



Roosvelt Hotel – Χόλιγουντ, ΗΠΑ

Αν ενδιαφέρεστε για διάσημα φαντάσματα, τότε αυτό είναι το ξενοδοχείο για σας. Ανοιξε για πρώτη φορά το 1927 και έχει φιλοξενήσει όλη την αφρόκρεμα του σινεμά. 


Ο Κλαρκ Γκέιμπλ και η Κάρολ Λόμπαρτ είχαν δικές τους σουίτες εκεί, ενώ η Μέριλιν Μονρόε έκανε σε αυτό την πρώτη της φωτογράφηση. Και επειδή τα φαντάσματα γυρνάνε συνήθως στα παλιά τους λημέρια, τι πιο (μετα)φυσικό από να την βρείτε εκεί; Το πιο συνηθισμένο φάντασμα είναι ο Μοντγκόμερι Κλιφτ που έζησε για 3 μήνες στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου, ενώ άλλοι δημοφιλείς παρουσίες ήταν η Μεριλιν Μονρόε και ο Ερολ Φλιν, καθώς και ένα μικρό κορίτσι που ονομάζεται Κάρολαιν






Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου