Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Ασπιρίνες... για τον πόνο του άλλου!

Τον πρώτο λόγο... και βάλε, για πρόκριση στους ομίλους του Champions League απέκτησε η Μπάγερ Λεβερκούζεν! 

Ασπιρίνες... για τον πόνο του άλλου!


Ο γερμανικός σύλλογος απέδρασε με διπλό απ’ τη Δανία, επικρατώντας σχετικά εύκολα 3-2 της Κοπεγχάγης και την επόμενη εβδομάδα καλείται απλώς να «σφραγίσει» την είσοδό του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση στον εντός έδρας επαναληπτικό (Τετάρτη 27/8). 

Εξαιρετικό το πρώτο μέρος, που είχε και τα πέντε(!) γκολ του αγώνα, με τις «ασπιρίνες» να προηγούνται με τον Κίσλινγκ, να δέχονται δύο γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών, αλλά να φέρνουν... τούμπα τον αγώνα μέχρι να «βγει» το ημίχρονο. 

Το ματς: 

Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε τον αγώνα η Μπάγερ Λεβερκούζεν, επιβεβαιώνοντας πως είναι καλύτερη ομάδα! Με πλασέ του Κίσλινγκ μόλις στο 5’ πήραν προβάδισμα και πάγωσαν τους περίπου 20.000 Δανούς στις εξέδρες. Παρά, όμως, την ψυχρολουσία του γρήγορου γκολ, η Κοπεγχάγη όχι μόνο αντέδρασε, αλλά έφερε τα πάνω-κάτω και μάλιστα γρήγορα! Διότι μέσα σε διάστημα τεσσάρων λεπτών (9-13) οι Γιόργενσεν και Άμαρτι έδειξαν –προσωρινά- πως η υπόθεση πρόκριση έχει... ζουμί ακόμα και οι καρδιές των φίλων των γηπεδούχων επανήλθαν στη θέση τους. 

Μετά τα μισά του πρώτου μέρους, οι φιλοξενούμενοι ανέκτησαν εκ νέου τα ηνία του αγώνα. Και σιγά-σιγά άρχισαν να επιτίθενται κατά κύματα, προκειμένου να βγάλουν και στο χορτάρι την ανωτερότητά τους. Και κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια, έχοντας πάρει το προβάδισμα στο σκορ! Πώς; Με τον Μπελαράμπι να βρίσκει δίχτυα και στο 31’ και τον Σον να υπογράφει ένα φοβερό πρώτο μέρος και να βάζει τη Μπάγερ μπροστά με 3-2! 

Στο δεύτερο μέρος θα περίμενε κανείς μια... αντίδραση απ’ την Κοπεγχάγη. Ουδέποτε όμως ήρθε αυτή. Οι Δανοί έδειχναν ιδιαίτερα κουρασμένοι, δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν το ρυθμό των Γερμανών, οι οποίοι είναι αλήθεια έχασαν την ευκαιρία να... τελειώσουν από απόψε το «εισιτήριο» για τους... χρυσούς (και οικονομικά) ομίλους του Champions League. Κι αυτό γιατί είχαν την υπεροχή, είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα, αλλά σπατάλησαν κάποιες σημαντικές ευκαιρίες στην επανάληψη για να διευρύνουν το σκορ, με αποτέλεσμα να αρκεστούν στο υπέρ τους 3-2 που τους έδωσε για τα καλά... κεφάλι! 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων: 

Κοπεγχάγη: Άντερσεν, Χέγλι, Μπένγκτσον, Νίλσον, Γιόργενσεν, Κλόντεμιρ (53’ Ντε Ρίντερ), Ντιλέινι, Καντρί, Άμαρτι, Κορνίλιους, Αμανκάουα 

Μπάγερ Λεβερκούζεν: Λένο, Σπάχιτς, Μπόενιστς, Ομέρ Τοπράκ, Ντονάτι (46’ Τζεντβάι), Ρόλφες, Τσαλχάνογλου (88’ Ντρμιτς), Κάστρο, Μπελαραμπί (83’ Μπραντ), Μιν, Κίσλινγκ


sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου