Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Κίνα: Θηλυκό πάντα προσποιήθηκε εγκυμοσύνη για να τρώει καλύτερο φαγητό!

Κίνα: Θηλυκό πάντα προσποιήθηκε εγκυμοσύνη για να τρώει καλύτερο φαγητό!

Τους κορόιδεψε όλους! Και να σκεφτεί κανείς ότι το συγκεκριμένο πάντα είχε επιλεγεί για να μεταδοθεί σε παγκόσμια ζωντανή μετάδοση η γέννηση του μωρού που κυοφορούσε - Δύο μήνες κράτησε η... ευτυχία της, μέχρι που την κατάλαβαν!




Ένα θηλυκό πάντα σε κέντρο αναπαραγωγής της Κίνας επινόησε μια... ψεύτικη εγκυμοσύνη «για να τρώει καλύτερο φαγητό και να λαμβάνει φροντίδα όλο το εικοσιτετράωρο», σύμφωνα με όσα δήλωσαν ειδικοί που εξέτασαν το γιγαντιαίο ζώο.

Το σημαντικότερο, βέβαια, όλων είναι το γεγονός πως αναβάλλεται η πρώτη παγκόσμια ζωντανή μετάδοση γέννας ενός πάντα, αφού οι ειδικοί δήλωσαν ότι η «μητέρα» μπορεί να προσποιούταν την έγκυο ώστε να τύχει καλύτερης μεταχείρισης. 



Για «εγκυμοσύνη-φάντασμα» κάνουν λόγο οι φύλακες στο κέντρο αναπαραγωγής στην επαρχία Σιτσουάν, αφού πιστεύουν ότι η 6χρονη Ai Hin επιδεικνύει συμπεριφορά που την χαρακτηρίζει ως πιο έξυπνη από το μέσο όρο των πάντα.

Το γιγαντιαίο πάντα άρχισε να δείχνει τα σημάδια εγκυμοσύνης, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης όρεξης και κινητικότητας, τον Ιούλιο, όταν και επιλέχθηκε να πρωταγωνιστήσει στην πρώτη παγκόσμια ζωντανή μετάδοση γέννας.

Όμως, δύο μήνες αφού παρατηρήθηκε πως κυοφορεί, οι ειδικοί -σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua- είδαν τη συμπεριφορά της Ai Hin να επανέρχεται στα φυσιολογικά επίπεδα.



Ο Wu Kongju, εμπειρογνώμονας στο κέντρο αναπαραγωγής Chengdu Giant Panda, όπου φιλοξενείται η Ai Hin, εξήγησε ότι δεν οφείλονται όλες οι «ψεύτικες» εγκυμοσύνες των ζώων σε ορμονικές διαταραχές. 

«Μετά τα προγεννητικά σημάδια, οι μητέρες πρέπει να μετακινηθούν σε μονόκλινα δωμάτια με κλιματισμό και 24ωρη φροντίδα» πρόσθεσε ο Wu. «Μπορούν επίσης να τρώνε περισσότερα ψωμάκια, φρούτα και μπαμπού και έτσι μερικά έξυπνοι πάντα προσποιούνται ψεύτικες εγκυμοσύνες με σκοπό να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους!».



πηγή: protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου