Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Kινηματογραφική ληστεία στο Δίστομο!

Πώς έγινε η κινηματογραφική ληστεία στο Δίστομο

Οι τρεις ληστές διέφυγαν με ταχύπλοο - Ξεκίνησαν από τη Βοιωτία και έφτασαν στο Ξυλόκαστρο όπου άφησαν τον ταμία της τράπεζας που κρατούσαν όμηρο - Το modus operandi θυμίζει την ομάδα Μαζιώτη και τον δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα - Τις έρευνες έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική - Για να σβήσουν τα ίχνη τους πυρπόλησαν το τζιπ με το οποίο διέφυγαν και προσπάθησαν να κάψουν το σκάφος




Και η Αντιτρομοκρατική υπηρεσία συμμετέχει στις έρευνες για τον εντοπισμό των μεταμφιεσμένων κακοποιών οι οποίοι στις 13:55 το μεσημέρι της Παρασκευής, λήστεψαν το υποκατάστημα της Εθνικής τράπεζας στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας και διέφυγαν με... ταχύπλοο παίρνοντας μαζί τους ως όμηρο τον ταμία!



Περίμεναν 20 λεπτά για να ανοίξουν τα χρηματοκιβώτια

Οι δράστες, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν τρεις βαριά οπλισμένοι, με καλάσνικοφ ο ένας και πιστόλια οι άλλοι δυο -αλλά πιθανότατα διέθεταν και τέταρτο συνεργό- έφτασαν την ώρα της καταμέτρησης των χρημάτων στην τράπεζα και περίμεναν 20 ολόκληρα λεπτά ώσπου να ανοίξουν τα δύο χρηματοκιβώτια που λειτουργούσαν με χρονοκαθυστέρηση. 



Οι δράστες άρπαξαν από μέσα γύρω στα 300.000 ευρώ, αλλά πίστεψαν ότι πατήθηκε το μπουτόν του συναγερμού και έφυγαν βιαστικά, παίρνοντας μαζί τους και τον υπάλληλο.

«Έλα εδώ. Εσένα θα σε πάρουμε μαζί μας», φέρεται να είπε ένας από τους ληστές στον 35χρονο ταμία της τράπεζας.



Στη συνέχεια, επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο διαφυγής και κατευθύνθηκαν προς την παραλία της Αγίας Σωτήρας Βοιωτίας, όπου τους περίμενε ένας ακόμη συνεργός τους με φουσκωτό.



Εριξαν τον όμηρο στη θάλασσα

Εκεί, προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, οι δράστες έβαλαν φωτιά στο μαύρο τζιπ μάρκας Toyota Rav4 με το οποίο διέφυγαν από την τράπεζα και μαζί με τον υπάλληλο, διέφυγαν μέσω θαλάσσης. Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο τζιπ είχε κλαπεί πριν από δύο μέρες.



Ωστόσο, σε σχετικά μικρή απόσταση από την ακτή, οι δράστες έριξαν τον όμηρο στην θάλασσα.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο άντρας, ο οποίος κατάφερε να κολυμπήσει στη στεριά, είναι καλά στην υγεία του και έδωσε κατάθεση στις αρχές.



Λίγη ώρα αργότερα, περίπου στις 16:00 το μεσημέρι της Παρασκευής το σκάφος της διαφυγής βρέθηκε στο Κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου. Οι λήστες είχαν προσπαθήσει να το κάψουν και αυτό αλλά δεν τα κατάφεραν. 

Το modus operandi θυμίζει την ομάδα Μαζιώτη και τον δραπέτη Παλαιοκώστα 

Ο τύπος του οχήματος παραπέμπει στον δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα που προτιμά τέτοιου είδους τζιπ για τις ληστείες που διαπράττει! Με αφορμή το γεγονός ότι οι ληστές ήταν μεταμφιεσμένοι δεδομένη την πεποίθηση των αστυνομικών για τις σχέσεις του «Φαντομά» με άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενημερώνεται διαρκώς η Αντιτρομοκρατική για την εξέλιξη των ερευνών.



Πηγές από την Αστυνομία αναφέρουν ότι το modus operandi των δραστών θυμίζει τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του φυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη. Διερευνάται επίσης το ενδεχόμενο συνεργασίας της λεγόμενης ομάδας Μαζιώτη με το Βασίλη Παλαιοκώστα. 










protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου