Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Κύπρος: Πήρε τίτλο ο Ερμής, ήρωας ο Ταραλίδης!!!

Μεγάλη νίκη πέτυχε ο Ερμής επί του ΑΠΟΕΛ με 2-1 σήκωσε την πρώτη του κούπα. Απίστευτο γκολ από τον Ταραλίδη στην εκπνοή. Μέχρι το 90' ο Ερμής ήταν μπροστά, ο ΑΠΟΕΛ ισοφάρισε με αυτογκόλ του Ζάρκοβιτς, ο Ταραλίδης είχε την λύση στο 93΄. 




Το φιλμ του αγώνα:
Α ημίχρονο.
Ο Ερμής μπήκε φουριόζος στον αγωνιστικό χώρο και αιφνιδίασε τον ΑΠΟΕΛ παίρνοντας κεφάλι στο σκορ με τον Μπελούσο πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα με δύο ευκαιρίες των Εφραίμ με κεφαλιά και τον Σιέρινταν με σουτ πριν συμπληρωθούν τα πρώτα 10 λεπτά. Στα πρώτα 20 λεπτά ο ρυθμός ήταν πολύ καλός με τον ΑΠΟΕΛ να ελέγχει τον ρυθμό, από την άλλη ο Ερμής ήταν πολύ επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.
Μέχρι και το 25 ο ΑΠΟΕΛ απειλούσε με σποραδικές ευκαιρίες ωστόσο καμιά από αυτές δεν ήταν πολύ σοβαρή. Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον ΑΠΟΕΛ ήρθε στο 30 όταν ο Τιάγκο Γκόμες έκανε ένα πολύ δυαντό σουτ από δεξιά ωστόσο ο Μπογκαντίνοφ απέκρουσε στο δεξί του παραθυράκι. Ο Ντε Βινσέντι αστόχησε στο 35 μέσα από την περιοχή ενώ ο Ερμής όσο περνούσε η ώρα κλεινόταν στα καρέ του περιμένοντας τον ΑΠΟΕΛ.
Β ημίχρονο
Οι δύο ομάδες μπήκαν κεφάτες στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γιώργος Δώνης αντικατέστησε τον Εφραίμ με τον Αλεξάνδρου ενώ ο Νίκος Παναγιώτου τον Μοράν με τον Αντρέου. Η πρώτη ευκαιρία ήταν για τον Ερμή στο 47’ με τον Μοράν να πιάνει κατευθείαν το σουτ έπειτα από κόρνερ, η μπάλα πέρασε λίγο έξω.
Από πλευράς ΑΠΟΕΛ ο Βινίσιους στο 50’ προσπάθησε να ισοφαρίσει με σουτ το οποίο πέρασε εκτός.  Μέχρι το 75 παρακολουθήσαμε ένα παιχνίδι κέντρου από τις δύο ομάδες. Ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε από την μία να πιέσει τον Ερμή ωστόσο η ομάδα της Αραδίππου αμύνθηκε πολύ αποτελεσματικά.  
Στο 82’  ο ΑΠΟΕΛ έχασε την μεγαλύτερη του ευκαιρία με τον Ντε Βινσέντι να πιάνει το σουτ εκτός περιοχής όμως ο Μπογκαντίνοφ είπε και πάλι όχι. Ο Ζάρκοβιτς έδωσε την λύση για τον ΑΠΟΕΛ με αυτογκόλ λίγο πριν το 90΄ωστόσο ο Ταραλίδης είχε την τελευταία λέξη με ένα απίστευτο σε εκτέλεση φάουλ στο 93΄ το οποίο έδωσε στον Ερμή τον πρώτο τίτλο στην ιστορία του. 
MVP: Κέρβερος ο τερματοφύλακας του Ερμή Μπογκαντίνοφ ο οποίος όποτε τον χρειάστηκε η ομάδα του (και ήταν πολλές) ήταν εκεί, έκανε εκπληκτικές επεμβάσεις. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι αυτός ο καλύτερος παίκτης του αγώνα ωστόσο το γκολ του Ταραλίδη στο 93΄ δεν αφήνει περιθώρια σκέψης για το ποιος είναι ο MVP. 
To σφύριγμα: Σε γενικές γραμμές οι διαιτησία του Τσαγκάρη ήταν ικανοποιητική αν εξαιρέσει κανείς κάποια λάθος σφυρίγματα σε οφ σάιντ των δύο ομάδων 
ΣΚΟΡΕΡ: 90+2’ αυτ. Ζάρκοβιτς / 1’ Μπελούσο, 90+5’ Ταραλίδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 77’ Μοράις, 85’ Αλεξάνδρου, 93’ Γκόμες / 15’ Ζάρκοβιτς, 41’ Παλαθουέλος, 76’ Ουόν, 78’ Δημητρίου, 95’ Ταραλίδης ΚΟΚΚΙΝΗ: —
ΣΤΑΔΙΟ: Αντώνης Παπαδόπουλος
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Mάριος Τσαγγάρης Α’ ΒΟΗΘΟΣ: Αριστείδης Χρίστου Β’ ΒΟΗΘΟΣ: Ιωάννης Λαζάρου ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Βασίλης Δημητρίου, Θωμάς Μούσκος ΤΕΤΑΡΤΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μιχάλης Τσεντής ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κίσσας, Σέρτζιο, Αμορίν, Καρλάο (14’ Κακά), Αντωνιάδης (62’ Αλωνεύτης), Μοράις, Βινίσιους, Γκόμες, Εφραίμ (46’ Αλεξάνδρου), Ντε Βινσέντι, Σέρινταν. Ερμής (Νίκος Παναγιώτου): Mπογκατίνοφ, Ζάρκοβιτς, Ουόν, Αξέντε (89’ Παπαθανασίου), Ταραλίδης, Μοράν (49’ Δημητρίου), Τσίνα, Ντε Πίνα, Πάκερ, Μπελούσο (80’ Παουλίνιο), Παλαθουέλος.

shootandgoal

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου