Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Τον πρώτο λόγο η Μπιλμπάο!

Προβάδισμα για την πρόκριση στους ομίλους του Champions League πήρε η Μπιλμπάο, μετά το 1-1 κόντρα στη Νάπολι, στο πρώτο παιχνίδι των playoffs που έγινε στο «Σαν Πάολο». 

Τον πρώτο λόγο η Μπιλμπάο!


Ο Ίκερ Μουνιαΐν είχε ανοίξει το σκορ για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε στο 41’, με τον Ιγκουαΐν να κρατά… ζωντανούς τους «παρτενοπέι», ισοφαρίζοντας στο 68’, ενόψει της ρεβάνς στο «Σαν Μαμές». 

Με τη… φόρα του γηπεδούχου ξεκίνησε την αναμέτρηση η Νάπολι, με τον Χάμσικ να έχει δύο καλές στιγμές μέχρι το 4’. Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 15λεπτου, η Μπιλμπάο ήταν αυτή που πήρε τον έλεγχο του ματς, με τον Αντούριθ να «δοκιμάζει» τον Καμπράλ στο 33’. Όλα έδειχναν πως το πρώτο ημίχρονο θα έληγε χωρίς σκορ, αλλά ο Μουνιαΐν με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή στο 41', ύστερα από στρώσιμο του Όσκαρ Ντε Μάρκος, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0! 

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο, έτσι ξεκίνησε στο δεύτερο η Μπιλμπάο, ελέγχοντας το ρυθμό. Ωστόσο, δεν κατάφερε να κάνει δύο τα τέρματά της, με τον Ιγκουαΐν να φέρνει το ματς στα ίσα, με ωραία ατομική ενέργεια, στο 68ο λεπτό. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι «παρτενοπέι» πίεζαν για το δεύτερο γκολ, αλλά έπεφταν πάνω στον… Ιραϊθόθ με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 1-1. 

Οι συνθέσεις: 

Νάπολι (Μπενίτεθ): Καμπράλ, Μπρίτος, Μάτζιο, Κουλιμπαλί, Αλμπιόλ, Καγεχόν, Ζορζίνιο, Χάμσικ (78’ Μίτσου), Γκαργκάνο, Ιγουαΐν, Ινσίνιε (60’ Μέρτενς). 

Στον πάγκο: Αντούχαρ, Γκουλάμ, Μέστο, Ινλέρ, Ζαπάτα. 

Αθλέτικ Μπιλμπάο (Βαλβέρδε): Ιραϊθόθ, Λαπόρτ, Μπαλενθιάγκα, Μπενιάτ (75’ Σαν Χοσέ), Ιτουράσπε (89’ Μοράν), Ντε Μάρκος, Σουσαέτα (80’ Ιμπάι Γκόμεθ), Ρίκο, Γουρπέγι, Μουνιαΐν, Αντούριθ. 

Στον πάγκο: Ιάγο, Ιραόλα, Λόπεθ, Γκ. Φερνάντεθ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου