Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Κύπρος: Οικονομική ανάκαμψη το 2015 βλέπει ο Αναστασιάδης

Κύπρος: Οικονομική ανάκαμψη το 2015 βλέπει ο Αναστασιάδης

Η κυβέρνηση υποστηρίζει την πολιτική που θα βοηθήσει ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και αντιμετώπισης της κρίσης, τόνισε ο Κύπριος Πρόεδρος




Η επανεκκίνηση της κυπριακής οικονομίας θα αποτελεί γεγονός το 2015, προαναγγέλλει σε συνέντευξή του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Ακόμη, αναφέρεται σε υψηλές προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί σε σχέση με το φυσικό αέριο, δηλώνοντας ταυτόχρονα ότι μπορεί μεν να μην ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει όντως φυσικός πλούτος και επιμένει ότι αυτό το ενδεχόμενο αποτελεί κίνητρο για λύση του Κυπριακού, διευκρινίζοντας ότι δεν θα πρέπει ποτέ αυτό το κίνητρο να το μετατρέψουμε σε αντικίνητρο.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για θέματα που άπτονται της οικονομίας, ο κ. Αναστασιάδης δηλώνει ότι αυτό που η κυβέρνηση υποστηρίζει είναι την πολιτική που θα βοηθήσει ώστε να υπάρξουν οι προϋποθέσεις ανάπτυξης, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και αντιμετώπισης της κρίσης όχι μόνο μέσα από μέτρα εξυγίανσης και λιτότητας, αλλά και μέσα από μέτρα που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη των οικονομιών της Ευρώπης, σημειώνοντας ότι αυτό απασχολεί την ΕΕ.

Παράλληλα, απορρίπτει τους φόβους ότι οι εκποιήσεις ακινήτων ενδέχεται να οδηγήσουν σε δημιουργία αστέγων, επικαλούμενος το ό,τι δεν υπήρξαν μαζικές εκποιήσεις σε άλλες χώρες όπου εφαρμόζεται ανάλογο πρόγραμμα και αποκαλύπτει ότι οι Κανονισμοί που απαιτούνται προκειμένου να υλοποιηθεί ο Νόμος έχουν εγκριθεί από τη Γενική Εισαγγελία από τις 13 του Γενάρη, αλλά δεν κατατίθενται προκειμένου να συζητηθούν και να υιοθετηθούν ταυτόχρονα με το πλαίσιο αφερεγγυότητας του οποίου το 5ο νομοσχέδιο εκκρεμεί.

Ως αρνητική εξέλιξη για το τρέχον έτος, ο Νίκος Αναστασιάδης καταγράφει την επιβολή το 2014 κυρώσεων από την ΕΕ στη Ρωσία ως αποτέλεσμα της ρωσο-ουκρανικής κρίσης και εντοπίζει το πλήγμα στο γεωργικό και τον τουριστικό τομέα πρωτίστως. Αποκαλύπτει, επίσης, ότι δεν είναι άσχετη με το ζήτημα η επικείμενη επίσκεψη του στη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου