Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Κύπρος: Ετοιμάζεται η λίστα με τους 50 μεγάλους φοροοφειλέτες

Ετοιμάζεται η λίστα με τους 50 μεγάλους φοροοφειλέτες
Λευκωσία: Θα αποστείλει τα στοιχεία για τους 50 μεγαλύτερους φοροοφειλέτες στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, με τον βουλευτή των Οικολόγων, Γιώργο Περδίκη, να ζητεί να εγγραφεί το θέμα στην κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.


Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ο υπουργός Οικονομικών, ζήτησε από τον Έφορο Φορολογίας, Γιαννάκη Λαζάρου, να του ετοιμάσει τη λίστα με τους 50 μεγαλύτερους φοροοφειλέτες του Τμήματος, με στόχο ακολούθως να την καταθέσει στη Βουλή. «Θα δει κάτω από ποιες συνθήκες και πού θα πρέπει να καταθέσει τη λίστα», μας ανέφερε αρμόδια πηγή. Όπως πληροφορούμαστε, μέχρι αργά χθες το απόγευμα η λίστα με τους 50 μεγαλύτερους φοροοφειλέτες δεν είχε αποσταλεί στο γραφείο του κ. Γεωργιάδη. 

Ως γνωστό, το αίτημα για να δοθούν τα στοιχεία, όπως επίσης και τα μέτρα που λαμβάνονται για να εισπραχτούν αυτοί οι φόροι, είχε θέσει ενώπιον του κ. Γεωργιάδη, ο βουλευτής των Οικολόγων, ο οποίος, προ ημερών κατήγγειλε δημόσια ότι έλαβε αρνητική απάντηση και κατηγόρησε τον υπουργό Οικονομικών, για τεραστίου μεγέθους κουκούλωμα και στήριξη των φοροφυγάδων. 

Στο μεταξύ, με επιστολή του, στον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών, Νικόλα Παπαδόπουλο, ο κ. Περδίκης θέτει εκ νέου αίτημα η Επιτροπή να ζητήσει να της κοινοποιηθεί η ονομαστική λίστα με τους 50 μεγαλύτερους οφειλέτες του Τμήματος Φορολογίας, ενημερώνοντάς τον ότι έλαβε «απογοητευτική και ελλιπή απάντηση» από το αρμόδιο υπουργείο σε κοινοβουλευτική του ερώτηση.

«Επειδή έθεσα το συγκεκριμένο αίτημα ενώπιον της σύσκεψης αρχηγών και μου υποδείχθηκε ότι οι κανονισμοί απαιτούν όπως για μη ικανοποιητικές απαντήσεις τεθεί αυτεπάγγελτο θέμα σε αρμόδια επιτροπή, σας στέλνω το αίτημα ως η αρμόδια επιτροπή και όπως απαιτήσουμε τη συγκεκριμένη πληροφορία σε σχέση με το γενικότερο έργο της επιτροπής μας», αναφέρει στην επιστολή.

Ο Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Γιάννος Δανιηλίδης, ανέφερε πρόσφατα στον «Φ», πως η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει τα στοιχεία στη Βουλή. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι τα στοιχεία αυτά δεν θα πρέπει να δοθούν σε συγκεκριμένο βουλευτή, αλλά στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή σε κλειστή συνεδρία για σκοπούς ελέγχου, καθώς επίσης και στις αρμόδιες εποπτικές Αρχές, χωρίς όμως να δημοσιοποιηθούν.

philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου