Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Αυτός είναι ο δήμιος του Τζιχάντ. Φοιτούσε με ελληνοκύπρια ποπ σταρ

Η εφημερίδα Daily Mail "ξεσκέπασε" τον αιμοσταγή "Τζιχάντι Τζον" δημοσιεύοντας την πρώτη φωτογραφία που τον δείχνει ως μαθητή δημοτικού σχολείου (Pics)


Την πρώτη φωτογραφία του διαβόητου ισλαμιστή «Τζιχάντι Τζον» δημοσίευσε η βρετανική εφημερίδα Daily Mail. Πρόκειται για μια φωτογραφία από τα σχολικά χρόνια του Μοχάμεντ Εμουάζι, όταν αυτός φοιτούσε σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στο Δυτικό Λονδίνο.
Στην οικογενειακή σχολική φωτογραφία ο ανήλικος τότε «Τζιχάντι Τζον» διακρίνεται χαμογελαστός να στέκεται οκλαδόν στο γρασίδι στην πρώτη σειρά μεταξύ των μαθητών και να μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο βρετανό μαθητή. Φοιτούσε στο St Mary Magdalene Church of England ένα σχολείο της Εκκλησίας της Αγγλίας και ήταν ο μοναδικός μουσουλμάνος μαθητής στην τάξη του.
Η εφημερίδα επικαλούμενη μαρτυρίες ανέφερε ότι ο Εμουάζι, ο γιος ενός οδηγού ταξί από το Κουβέιτ, ενδιαφερόταν περισσότερο για το ποδόσφαιρο παρά για το Ισλάμ, όταν ήταν μαθητής. Ένας πρώην συμμαθητής του μιλώντας στην εφημερίδα Daily Mail είπε:
«Ήταν ένα σχολείο της Εκκλησίας της Αγγλίας και ήταν ο μόνος μουσουλμάνος στην τάξη μας. Μια φορά είχαμε ένα μάθημα θρησκευτικών και σηκώθηκε και μίλησε για τη θρησκεία του».
Ο ίδιος συμμαθητής ανέφερε για τον σημερινό Τζιχάντι Τζον: «Έγραψε Αραβικά στον πίνακα για να μας δείξει με τι μοιάζουν και πώς γράφουν προς την άλλη κατεύθυνση. Μας έδειξε ένα θρησκευτικό κείμενο και μίλησε για το τι είναι η θρησκεία του».
 
«Τότε ήμασταν οκτώ ή εννέα ετών. (Ο Μοχάμεντ) ανέφερε τη νηστεία. Τα αγγλικά του δεν ήταν πολύ καλά σε όλο το δημοτικό σχολείο. Έπαιζε ποδόσφαιρο κάθε μεσημέρι και σε ποδοσφαιρικό σύλλογο μετά το σχολείο. Μέσα από το ποδόσφαιρο, έμαθε διάφορες λέξεις και εκφράσεις. Όπως όλα τα παιδιά, ήθελε να είναι επιθετικός. Δεν ήταν τόσο καλός στο σχολείο, ήταν κάτω από τον μέσο όρο, αλλά ήταν ένα από τα αθλητικά παιδιά. Ήταν πολύ δημοφιλής», συμπλήρωσε ο συμμαθητής.
Μετά την ολοκλήρωση της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης το 1999, ο νεαρός Μοχάμεντ μετακόμισε στο Quintin Kynaston Community Academy, στο St John’s Wood, όπου πιστεύεται ότι φοίτησε μαζί με την πρώην κριτή του X-Factor την ελληνοκύπρια ποπ σταρ Τούλα Παυλίνα Κοντόσταυλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου