Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Αυστρία: Οχυρώνεται νομικά υπό το φόβο του Ισλαμικού Κράτους

Αυστρία: Οχυρώνεται νομικά υπό το φόβο του Ισλαμικού ΚράτουςΑπαγορεύει στις μουσουλμανικές οργανώσεις στο έδαφός της να χρηματοδοτούνται από το εξωτερικό




Στην έγκριση των προσαρμοστικών διατάξεων για το Ισλάμ προχώρησε η κυβέρνηση της Αυστρίας, αναλαμβάνοντας δράση, εν όψει του διαφαινόμενου κινδύνου από τις ενέργειες του Ισλαμικού Κράτους.

Ο νόμος που ίσχυε και κατοχύρωνε ως αναγνωρισμένη θρησκεία το Ισλάμ, ψηφίστηκε το 1912. Από τότε πολλά άλλαξαν. Οι σύγχρονες εξελίξεις επέβαλαν την αλλαγή του πλαισίου, καθώς πρώτιστο μέλημα της αυστριακής κυβέρνησης είναι η προφύλαξη του συνόλου των  πολιτών. 

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, οι μουσουλμάνοι αποκτούν μεγαλύτερη ασφάλεια εντός της Αυστρίας, αλλά απαγορεύεται η χρηματοδότηση από το εξωτερικό των οργανώσεών τους.

Ομάδες μουσουλμάνων αντέδρασαν, υποστηρίζοντας πως υπάρχουν διεθνείς συνθήκες, βάσει των οποίων επιτρέπεται η χρηματοδότηση από το εξωτερικό για τις μουσουλμανικές και εβραϊκές οργανώσεις.

Ο αρμόδιος υπουργός, Σεμπάστιαν Κουρτζ, υποστήριξε πως οι μεταρρυθμίσεις αυτές αποτελούν ορόσημο για την Αυστρία και έχουν στόχο να μην επιτρέψουν την πολιτική ορισμένων μουσουλμανικών χωρών να ασκούν πολιτική μέσω των χρημάτων τους. 

Σκοπός είναι να εξελιχθούν οι μουσουλμανικές κοινότητες με ασφάλεια και μέσα στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών αξιών.

Ανάλογο μονοπάτι φαίνεται πως σκοπεύει να ακολουθήσει και η Γαλλία, η οποία έχει ξεκινήσει διάλογο με τους ιμάμηδες στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου