Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015

Στον Επόμενο γύρο η Ομόνοια: Νίκησε 1-0 την Γιαγκελόνια.

Η… πράσινη Ευρωπαϊκή πορεία θα συνεχιστεί! Η Ομόνοια εκμεταλλεύτηκε το 0-0 του πρώτου αγώνα με την Γιαγκελόνια στην Πολωνία και στον σημερινό επαναληπτικό, ένα γκολ του Κίλιαν Σιέρινταν στο 8’ ήταν αρκετό, χαρίζοντας της την πρόκριση στον Γ’ Προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ με σκορ 1-0! Καλύτερη σε όλη την διάρκεια του αγώνα η ομάδα του Κώστα Καϊάφα, μπορούσε και για μεγαλύτερο σκορ αν και δεν είχε πολλές κλασικές ευκαιρίες όμως από την άλλη οι Πολωνοί δεν απείλησαν σχεδόν ποτέ ουσιαστικά την εστία του Παναγή. Το πρώτο γκολ του Σιέρινταν με το… τριφύλλι στο στήθος, ήταν και αυτό που εξασφάλισε στην ομάδα του την πρόκριση.


Οι επιλογές του Καϊάφα
Ο Παναγή επιλέγηκε κάτω απ’ τα γκολπόστ, δεξί μπακ ο Ράμος, αριστερό μπακ ο Μαργκάσα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Λομπιανίτζε και Ρούνιε. Αμυντικά χαφ οι Γκουλόν και Μπεμπέ, επιτελικό χαφ ο Οικονομίδης, έξω δεξιά ο Ασίς, έξω αριστερά ο Σκέμπρι και στην κορυφή της επίθεσης ο Σιέρινταν.
Οι επιλογές του Πρόμπιερζ
Κάτω απ’ τα γκολπόστ ήταν ο Ντραγκόφσκι, δεξί μπακ ο Μοντέλσκι, αριστερό μπακ ο Τόμασικ και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Ταράσοφς και Μαδέρα. Αμυντικά χαφ οι Ρόμαντσουκ και Γκρζιμπ, σε πιο ελεύθερο ρόλο ο Γκάιος, έξω δεξιά ο Φρανκόφσκι, έξω αριστερά ο Ντζαμαλίτζε και στην κορυφή της επίθεσης ο Τουζίνσκι.
Με επιθετική διάθεση
Με διάθεση αν ασκήσει πίεση ψηλά,  να κλέψει μπάλες και να σκοράρει νωρίς ξεκίνησε το παιχνίδι η Ομόνοια η οποία μόλις στο 5’… άγγιξε το γκολ. Το κόρνερ που κερδήθηκε από δεξιά εκτελέστηκε με κοντινή πάσα του Μπεμπέ προς τον Ασίς, ο τελευταίος δεν σέντραρε αλλά πάσαρε εντός περιοχής στον Σκέμπρι, ο Μαλτέζος επανέφερε στον Ασίς ο οποίος με την μία έκανε το παράλληλο γύρισμα, με τον Σιέρινταν να πέφτει για την προβολή όμως οριακά να μην βρίσκει την μπάλα η οποία πέρασε ελάχιστα έξω από την αντίπαλη εστία.
Σιέρινταν.. το πρώτο αίμα!
Η υπεροχή της Ομόνοιας… καρποφόρησε πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο! Στο 8' ο Ασίς από αριστερά συνέκλινε προς τον άξονα και πέρασε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Σιέρινταν, αυτός από δεξιά κοντρόλαρε και γύρισε προς τα μέσα κάνοντας το ξαφνικό σουτ, με την μπάλα να κοντράρει ελαφρώς στον Ταράσοφς και να ξεγελά τον Ντραγκόφσκι, για το 1-0! Αυτό ήταν και το πρώτο γκολ του Ιρλανδού επιθετικού με την φανέλα της Ομόνοιας.
Καλύτεροι στο μισάωρο - Ισορρόπησαν οι Πολωνοί
Μέχρι και το μισάωρο του αγώνα, οι «πράσινοι» ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι και έφτιαξαν κάποιες καλές προϋποθέσεις για να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ, χωρίς αποτέλεσμα. Απ’ το 30’ και μετά οι Πολωνοί κράτησαν λίγο περισσότερο μπάλα και προσπάθησαν να δημιουργήσουν, ωστόσο πέραν από κάποια κόρνερ δεν έδειξαν ικανοί να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Παναγή μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.
Χαμηλός ρυθμός - Φρεσκάρισμα με Φοφανά
Πιο χαμηλός ο ρυθμός στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, χωρίς κάποια αξιόλογη φάση στο πρώτο τέταρτο. Ο Κώστας Καϊάφας θέλοντας να τονώσει την μεσοεπιθετική του γραμμή δίνοντας της μεγαλύτερη φρεσκάδα και ταχύτητα, έριξε στην… μάχη τον Φοφανά στο 56’ αντί του Μπεμπέ. Ο Ασίς μεταφέρθηκε στον άξονα και ο Φοφανά πήρε θέση στο δεξί άκρο της μεσοεπιθετικής γραμμής.
Ευκαιρία με Γκουλόν
Στο 72’ η Ομόνοια έφτιαξε την πρώτη της καλή φάση στο δεύτερο ημίχρονο, μετά από εκτέλεση κόρνερ και επαναφορά της μπάλας από τον Λομπιανίτζε, ο προωθημένος Γκουλόν κινήθηκε σωστά και έκανε το πλασέ στην κίνηση, ωστόσο ο Ντραγκόφσκι ήταν σωστά τοποθετημένος και απέκρουσε. Μετά τον μακρινό βολέ του, η Γιαγκελόνια έφτασε κοντά στο γκολ όμως ο Παναγή βγήκε έγκαιρα έξω από την περιοχή του έδιωξε με το κεφάλι, κερδίζοντας και το φάουλ από τον Σεκούλσκι.
Μαγεία Ασίς - Ευκαιρία Σιέρινταν
Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για την Ομόνοια στο 87’, προϊόν της… μαγείας του Νούνο Ασίς. Ο 38χρονος άσος, έχοντας ακόμη δυνάμεις έστω και μετά από ένα παιχνίδι με πολλή τρέξιμο, έκανε… χαζό τον Μαδέρα ντριμπλάροντας τον εντός περιοχής με ένα περίτεχνο τακουνάκι, έκανε και το σωστό γύρισμα με την μπάλα να φτάνει στο αριστερό του Σιέρινταν από το ύψος της μικρής περιοχής όμως το σουτ του Ιρλανδού ήταν άστοχο, με το 1-0 να παραμένει.
ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Λομπιανίτζε, Ρούνιε, Μαργκάσα, Ράμος, Γκουλόν (79'Φυλακτού), Οικονομίδης, Μπεμπέ (56'Φοφανά), Ασίς, Σκέμπρι (84'Κιρμ), Σιέρινταν.
ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑΝτραγκόφσκι, Μαδέρα, Ταράσοφς, Τόμασικ, Ρόμαντσουκ (75'Σιντέρσκι), Ντζαλαμίτζε (46'Γκρεζέλακ), Γκάιος, Φρανκόφσκι (62'Σεκούλσκι), Γκρζιμπ, Μοντέλσκι, Τουσζίνσκι.
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπεμπέ, Σιέρινταν, Ράμος - Ρόμαντσουκ, Σεκούλσκι.
* Διαιτητής του αγώνα είναι ο Σέρβος Ντανίλο Κρούιτς, με βοηθούς τους Ντέγιαν Πέτροβιτς και Βλάντιμιρ Γιοβάνοβιτς και τέταρτο τον Ντέγιαν Ντιμιτρίγιεβιτς.
*Το πρώτο παιχνίδι στην Πολωνία ολοκληρώθηκε στο ισόπαλο 0-0.
*Τέταρτο Ευρωπαϊκό παιχνίδι για την Ομόνοια, που στα προηγούμενα τρία μετρά μία νίκη, μία ισοπαλία και μία ήττα.
*Με μία αλλαγή σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι παρέταξε την ομάδα του ο Κώστας Καϊάφας. Συγκεκριμένα ο Μπεμπέ πήρε την θέση του Φοφανά.
*Αυτή είναι και η πρώτη συμμετοχή του Μπεμπέ στο αρχικό σχήμα με την φανέλα της Ομόνοιας.
*Επιστροφή στους πάγκους για τον προπονητή της Ομόνοιας Κώστα Καϊάφα, ο οποίος εξέτισε την τιμωρία τριών αγωνιστικών που του επιβλήθηκε από την UEFA.
*Στην 18άδα της Ομόνοια επιλέχθηκαν οι Γιωργαλλίδης, Δημητρίου, Ρουσιάς, Κιρμ, Φοφανά, Φυλακτού και Μεντί.
*Εκτός αποστολής έμειναν οι Πέρεζ, Μουλαζίμης, Εζέ, Μπρανέσκου, Παναγιώτου και Κατελάρης.
*Πρώτο γκολ με την φανέλα της Ομόνοιας για τον Κίλιαν Σιέρινταν.
*Διατέθηκαν 17481 εισιτήρια.
kerkida.net

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου