Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Σαμάνοι και εξωγήινοι στη Βαυαρία: Κύκλος σε χωράφι συναρπάζει

Ένα εντυπωσιακό, ακριβέστατο και πανέμορφο (από αέρος) «αγρογλυφικό» έχει γίνει η τοπική ατραξιόν σε χωριό της γερμανικής Βαυαρίας: Χωράφι με σιτάρι βρέθηκε μυστηριωδώς κουρεμένο στο σχήμα ενός οκταγώνου μέσα σε έναν τεράστιο κύκλο.


Το έργο ανακαλύφθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σε χωράφι με σιτάρι κοντά στο Μπίμπουργκ του Άλινγκ, ο κύκλος έχει «ζωγραφιστεί» με κόψιμο του σιταριού σε διάμετρο περίπου 60 μέτρων και αφήνοντας στο εσωτερικό του σπαρτά έτσι ώστε να σχηματίζουν ένα οκτάγωνο αστέρι με αρκετά περίτεχνες γραμμές.
Επιλήφθηκε η αστυνομία, η οποία έκανε την κίνηση να δημοσιεύσει φωτογραφία του έργου από ελικόπτερο -με αρκετές δόσεις χιούμορ, εγείροντας στη σχετική νακοίνωση το ερώτημα αν ευθύνονται…. εξωγήινοι. Μετά τη φωτογραφία όμως, τα υπόλοιπα ήρθαν από μόνα τους.
Καθώς λίγος μυστικισμός δεν έβλαψε κανέναν, διάφοροι ρομαντικοί επισκέπτονται έκτοτε το χωράφι για να «νιώσουν την ενέργεια» του κύκλου. Το αγροτικό βαυαρικό τοπίο, οι χαλαροί ρυθμοί της υπαίθρου, ακόμη και το καλοκαίρι κάνουν αρκετούς να αισθάνονται γαλήνη: «Εάν ανοίξει κανείς τον εαυτό του, το αισθάνεται» λέει, για παράδειγμα, μία επισκέπτρια μιλώντας στην Sueddeutsche Zeitung.
Μεταξύ όσων βρίσκουν γαλήνη στον κύκλο δεν βρίσκεται όμως σε καμία περίπτωση ο ιδιοκτήτης του χωραφιού.
Το τηλέφωνό του δεν έχει σταματήσει να χτυπά από τότε που διαδόθηκε η ύπαρξη του κύκλου -κάποιοι του ζητούν την άδεια ακόμη και να κοιμηθούν το βράδυ στο χωράφι, ώστε να «νιώσουν καλύτερα την ενέργεια».
Σύμφωνα δε με τις εκτιμήσεις της αστυνομίας, η οικονομική ζημιά για τον αγρότη κυμαίνεται κοντά στα 3.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου